« декември 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

ООН: Над 1200 цивилни са загинали в Афганистан от началото на годината

"В момент, когато правителството на Афганистан и талибаните имат историческа възможност да се съберат заедно на масата за мирни преговори, трагичната реалност е, че боевете продължават, нанасяйки всеки ден ужасни вреди на цивилните", каза специалният представител на генералния секретар на ООН за Афганистан Дебра Лайънс. Като главни виновници за жертвите докладът посочва антиправителствените сили като талибаните и "Ислямска държава", които са причинили 58 процента от смъртните случаи и раняванията сред цивилните. Проправителствените сили са отговорни за 23 процента от жертвите. Данните обаче свидетелстват за намаляване с 13 процента на броя на загиналите и ранените в сравнение със същия период на миналата година. Според доклада този спад се дължи на отслабването на боевете с участието на международните въоръжени сили и "Ислямска държава". Но броят на жертвите, причинени от афганистанските сили за сигурност и талибаните се е запазил почти непроменен. Цивилните жертви при въздушни удари на афганистанската армия са станали три пъти повече в сравнение с първата половина на 2019 г. Докладът излиза в момент, когато усилията за постигане на мир са блокирани заради разногласия по програма за освобождаване на затворници, която трябва да бъде договорена между афганистанското правителство и талибаните. Източник: БТА

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

На 5 декември ще се проведе финалът на предприемаческото състезание BurgasBlueS

  • 04 Дек 2020
  • 54
Презентирането на бизнес идеите на отборите и награждаването ще се излъчва на живо в интернет.

Изберете българското

  • 04 Дек 2020
  • 57
Днес търговците подредиха своята стока.

Награждават спортистите на Бургас за 2020 -та година онлайн

  • 04 Дек 2020
  • 62
По традиция в края на всяка година се определят и награждават спортните герои на Бургас, постигнали най-големи успехи на международни и държавни първенства и турнири, както и техните треньори. През настоящата година, заради епидемията от ковид-19, класацията ще се проведе онлайн.

Нека настроението ви бъде цветно като новите чадъри на „Богориди“!

  • 04 Дек 2020
  • 61
Да, има ги и на други места по света. Но новите, които сме поставили по ул. "Богориди", не са просто закупени и окачени чадъри, а изрисувани с желание и въображение, което ги превръща в предмети на изкуството.

В Бургас отвориха приемна за помощ при попълване на заявленията за финансова подкрепа към бизнеса

  • 04 Дек 2020
  • 59
От днес в Бизнес инкубаторa е разкрита приемна за местните фирми, които имат нужда от помощ при попълване на заявления за получаване на подкрепа по обявените мерки и проекти, свързани с преодоляване на икономическите последици от пандемията.