« февруари 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

ОУ "Св. св. Кирили и Методий", с. Карагеоргиево се включи в Европейския ден на спорта в училище

Младите надежди изпълниха впечатляващо съчетание , което плени публиката. Специален гост на събитието бе един от най-уважаваните български треньори в свободната борба Ружди Ахмед. Той заедно със спортисти от Спортен клуб по борба , гр. Айтос разказаха на учениците за традициите в този спорт, както и за големите световни успехи, които е постигнал клуба през годините. Акцент на разговора бе темата колко е важен спортът за подрастващите и какви качества възпитава той в тях. Сред другите гости на спортния празник бе президентът на футболен клуб Алтай, Рамадан Шабан, който е и родител на ученик в учебното заведение. Той също от своя страна говори за това, колко е важно децата да спортуват. След това лично проведе кратка тренировка на учениците преди те да изиграят своята приятелска среща. Вече втора година в ОУ "Св. св. Кирили и Методий", учениците от 5,6 и 7 клас имат възможност да тренират волейбол, с техният преподавател по физическо възпитание и спорт Героги Георгиев. Пред събралата си публика те изиграха няколко опспорвани приятелски срещи. За най-малките ученици също имаше редица забавни спортни игри, сред които една от най-обичаните "Народна топка". През цялото време младите спортисти на ОУ "Св. св. Кирили и Методий", с. Карагеоргиево бяха подкрепяни от своите родители и учители, които бяха част от публиката. Много жители на село Карагеоргиево също присъстваха на спортоното събитие. Европейски ден на спорта в училище е ден, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за „принадлежност към училището“ за всеки участник. Основната цел на кампанията е да насърчава физическата активност сред учениците в България и цяла Европа и да включва колкото може повече деца и млади хора, училища и организации.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Българо-турски бизнес форум ще се проведе в Бургас на 16 февруари

  • 03 Фев 2023
  • 424
ИАНМСП и Българо-турската търговско-индустриална камара организират двустранен бизнес форум на 16 февруари 2023 г. в гр. Бургас. Той ще се проведе в зала „Черноморие“ на Международния конгресен център в морския град.

Програма за честване на 145 години от Освобождението на Бургас

  • 03 Фев 2023
  • 373
В първия ден на следващата седмица Бургас ще чества 145 години, откакто се е освободил от османско иго. На 6 февруари си спомняме, че цената на свободата често се измерва в човешки животи.

Burgas Game Jam се завръща с ново предизвикателство

  • 01 Фев 2023
  • 692
След като пандемията сложи на пауза любимия хакатон на бургазлии Burgas Game Jam, той се завръща ударно през 2023 с ново издание. Събитието е част от глобалната мрежа Global Game Jam и ще се проведе в 3 последователни дни от 3-ти до 5-ти февруари в Експозиционен център „Флора“, любезно предоставен от Община Бургас.

От днес отново ще се приемат документи за подмяна на отоплителните уреди по Програма LIFE

  • 01 Фев 2023
  • 669
Община Бургас стартира от 01 февруари, сряда, втори прием на документи за участие в Основната фаза на Интегрирания проект по Програма ЛАЙФ, който предвижда преход към алтернативни форми на отопление на домакинствата.

Община Бургас ще предоставя здравни услуги чрез телемедицина на трудноподвижни и самотни възрастни граждани

  • 01 Фев 2023
  • 689
Община Бургас ще предостави здравни услуги от разстояние чрез телемедицина на трудноподвижни и самотно живеещи възрастни граждани, които са потребители на социалните заведения в града. Предложението е на кмета Димитър Николов и получи единодушната подкрепа на общинските съветници днес.