« октомври 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

ОУ "Св. св. Кирили и Методий", с. Карагеоргиево се включи в Европейския ден на спорта в училище

Младите надежди изпълниха впечатляващо съчетание , което плени публиката. Специален гост на събитието бе един от най-уважаваните български треньори в свободната борба Ружди Ахмед. Той заедно със спортисти от Спортен клуб по борба , гр. Айтос разказаха на учениците за традициите в този спорт, както и за големите световни успехи, които е постигнал клуба през годините. Акцент на разговора бе темата колко е важен спортът за подрастващите и какви качества възпитава той в тях. Сред другите гости на спортния празник бе президентът на футболен клуб Алтай, Рамадан Шабан, който е и родител на ученик в учебното заведение. Той също от своя страна говори за това, колко е важно децата да спортуват. След това лично проведе кратка тренировка на учениците преди те да изиграят своята приятелска среща. Вече втора година в ОУ "Св. св. Кирили и Методий", учениците от 5,6 и 7 клас имат възможност да тренират волейбол, с техният преподавател по физическо възпитание и спорт Героги Георгиев. Пред събралата си публика те изиграха няколко опспорвани приятелски срещи. За най-малките ученици също имаше редица забавни спортни игри, сред които една от най-обичаните "Народна топка". През цялото време младите спортисти на ОУ "Св. св. Кирили и Методий", с. Карагеоргиево бяха подкрепяни от своите родители и учители, които бяха част от публиката. Много жители на село Карагеоргиево също присъстваха на спортоното събитие. Европейски ден на спорта в училище е ден, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за „принадлежност към училището“ за всеки участник. Основната цел на кампанията е да насърчава физическата активност сред учениците в България и цяла Европа и да включва колкото може повече деца и млади хора, училища и организации.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Бургас ще е домакин на изложение за възобновяеми енергийни източници

  • 04 Окт 2023
  • 167
Бургас ще е домакин на специализирано изложение за възобновяеми енергийни източници, превозни средства с нулеви емисии и зарядни станции. То ще се проведе в периода 12 – 13 октомври от 09:00 до 19:00 часа в Енергийния офис на Община Бургас в Културен дом НХК.

Пещ за стъкло инсталират в КТК „Ченгене скеле“

  • 04 Окт 2023
  • 141
От 9 до 14 октомври 2023 г. в Kултурно-туристически комплекс „Ченгене скеле“ Бургас ще бъде реализиран международен проект „Духано стъкло“ и инсталирана пещ за издухване на стъкло. Проектът е организиран от специалност „Дизайн на порцелан и стъкло“ в НХА, която през 2023 г. отбелязва своята 50-годишнина.

С оперетата „Цигански барон“ се открива Сезон 2023/ 2024 на Бургаската опера в петък

  • 03 Окт 2023
  • 250
Със зрелищния спектакъл на оперетата „Цигански барон“ по музика на Йохан Щраус-син и режисура на Марио Николов, под диригентската палка на Деян Павлов, ще бъде открит новият Сезон 2023/ 2024 на Държавна опера – Бургас – на 6-и октомври, от 19 часа на сцената Операта.

„Морски песъчинки“ с концерт в двора на Етнографския музей

  • 03 Окт 2023
  • 207
След вълнуващото начало на поредицата културни събития, „Есенна Етно палитра“ продължава с още един концерт в Бургас. Тази сряда, 4 октомври, от 17.30 ч., ще се насладите на изпълненията на талантите от вокална формация „Морски песъчинки“. Събитието ще се проведе в двора на Етнографски музей с вход свободен.

НАП публикува новите банкови сметки за плащане на данъци и осигурителни вноски

  • 02 Окт 2023
  • 300
На сайта на НАП са публикувани новите банкови сметки, по които от 2-ри октомври ще се извършват плащанията към приходната агенция.При нареждане на суми към закритите сметки след тази дата, обслужващата банка ще връща парите на данъкоплатците по сметката, от която са направили превода.