ОУ "Св. св. Кирили и Методий", с. Карагеоргиево се включи в Европейския ден на спорта в училище

Младите надежди изпълниха впечатляващо съчетание , което плени публиката. Специален гост на събитието бе един от най-уважаваните български треньори в свободната борба Ружди Ахмед. Той заедно със спортисти от Спортен клуб по борба , гр. Айтос разказаха на учениците за традициите в този спорт, както и за големите световни успехи, които е постигнал клуба през годините. Акцент на разговора бе темата колко е важен спортът за подрастващите и какви качества възпитава той в тях. Сред другите гости на спортния празник бе президентът на футболен клуб Алтай, Рамадан Шабан, който е и родител на ученик в учебното заведение. Той също от своя страна говори за това, колко е важно децата да спортуват. След това лично проведе кратка тренировка на учениците преди те да изиграят своята приятелска среща. Вече втора година в ОУ "Св. св. Кирили и Методий", учениците от 5,6 и 7 клас имат възможност да тренират волейбол, с техният преподавател по физическо възпитание и спорт Героги Георгиев. Пред събралата си публика те изиграха няколко опспорвани приятелски срещи. За най-малките ученици също имаше редица забавни спортни игри, сред които една от най-обичаните "Народна топка". През цялото време младите спортисти на ОУ "Св. св. Кирили и Методий", с. Карагеоргиево бяха подкрепяни от своите родители и учители, които бяха част от публиката. Много жители на село Карагеоргиево също присъстваха на спортоното събитие. Европейски ден на спорта в училище е ден, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за „принадлежност към училището“ за всеки участник. Основната цел на кампанията е да насърчава физическата активност сред учениците в България и цяла Европа и да включва колкото може повече деца и млади хора, училища и организации.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Античен град Хераклея Синтика край Петрич вече е отворен за посетители

  • 20 Апр 2024
  • 178
Античният град Хераклея Синтика е сред най-привлекателните археологически обекти на Балканите през последните 15 години. За него пишат древни гръцки и латински автори, сред които Омир, Херодот и Тукидид. С радост Ви информираме, че Античен град Хераклея Синтика отново е отворен за посетители! Новия облик на града ще Ви пренесе векове назад, а всичко което ще видите тук е такова, каквото са го оставили древните му обитатели.

Царицата на Розата Карлово 2023 и нейна подгласничка посетиха Китай

  • 20 Апр 2024
  • 201
Царицата на Розата Карлово 2023 Антония Лалова и нейната подгласничка Дани Илиева пътуваха до Китай, по покана на кмета на курортния град Саня, в периода 04.04.2024 г. – 17.04.24 г.

ПЕЩЕРА „ДОБРОСТАНСКИ БИСЕР“ КРАЙ АСЕНОВГРАД – ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА ПРИКЛЮЧЕНЕЦА

  • 20 Апр 2024
  • 176
Пещера „Добростански бисер“ край Асеновград отваря врати на 1-ви май.

КМЕТЪТ СТАНИСЛАВ ДЕЧЕВ НАГРАДИ ШАМПИОНИТЕ НА МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО ТЕНИС В ХАСКОВО

  • 20 Апр 2024
  • 214
Александър Василев от България и Надя Кулби от Полша спечелиха шампионските титли на Международния турнир от сериите ITF – втора категория до 18 години Хасково 2024.

Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново

  • 20 Апр 2024
  • 155
Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново.