« септември 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Гениите, които са били трудни ученици

 • 01 Сеп 2021
Томас Едисън бил смятан от учителя си за умствено изостанал. Алберт Айнщайн бил слаб ученик. А Вилхелм Рьонтген дори бил изхвърлен от училище. Deutsche Welle представя седем гения, които са били трудни ученици: Томас Едисън Томас Едисън бил много любознателно дете. Учителят му обаче го смятал за умствено изостанал и дори поискал от родителите му да го отпишат от училище. Така Томас получил домашно образование, а майка му станала основният му преподавател. Тя обаче никога не назовала истинската причина да го отпишат от училище. Чак след нейната смърт великият изобретател научил истината. Алберт Айнщайн И Алберт Айнщан не е бил особено добър ученик - нито в основното училище, нито по-късно във Висшето техническо училище в Цюрих. Често влизал в спорове с учителите и ненавиждал авторитарния стил на преподаване. Дори се провалил на някои изпити, например по ботаника и френски език. Затова пък отрано започнал да проявява забележителните си математически способности и интереса си към физиката. Вилхелм Конрад Рьонтген Вилхелм Конрад Рьонтген е лауреат на Нобеловата награда за физика, но като дете бил труден ученик. Дори го изхвърлили от Техническото училище - заради карикатура на негов преподавател. И макар че нямал свидетелство за завършено средно образование, Вилхелм Конрад Рьонтген бил приет в университета след като издържал сложен изпит по физика. Луи Пастьор Луи Пастьор е пето дете в семейството. Още като малък обичал да чете и бил усърден ученик. Наложило се обаче да повтори втори клас - за да изкара по-висок успех, което било необходимо, за да постъпи в педагогическия факултет. Това обаче съвсем не му попречило да стане велик микробиолог и химик. Джордж Истман Джордж Истман е основателят на компанията Кодак. Дълги години е работил заедно с Томас Едисън. Подобно на Едисън, и Истман не завършил средното си образование. След смъртта на баща си той напуснал училище, за да помага на майка си и семейството. Вилхелм Вин Известният германски физик нямал особени успехи в училище. Дори бил доста слаб ученик. По тази причина той трябвало да напусне гимназията. Баща му бил едър земевладелец и можел да си позволи частно обучение за сина си. Така Вин получил свидетелство за зрелост и бил приет в университет. През 1911 той е удостоен с Нобеловата награда за своите открития в областта на законите за топлинното излъчване. Рудолф Мьосбауер Германският физик неведнъж е казвал, че не се е разбирал с учителите си. А слабите си оценки по физика той обяснявал с лошото качество на преподаване в училище. И трябва да му се доверим: през 1961 година Рудолф Мьосбауер получава Нобелова награда за изследванията си на резонансовото поглъщане на гама-лъчението и откритието на ефекта, носещ неговото име.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Икономическия форум „Doing Business with Germany“ започва в Бургас

 • 21 Сеп 2021
 • 171
Германо – Българската индустриално - търговска камара и Община Бургас организират икономически форум в Бургас. Той ще се проведе на 27.09.2021 г., понеделник, в Конгресния център, при спазване на въведените противоепидемични мерки.

Бургас отбелязва Деня на Независимостта

 • 21 Сеп 2021
 • 191
Бургас ще чества утре 113-та годишнина от едно от най-значимите събития в новата история на страната – обявяването на Независима България.

Да почистим Морската градина от фасове!

 • 21 Сеп 2021
 • 128
Тази неделя, 26-ти септември, доброволци и желаещи да почистят Морската градина в Бургас от фасове и други отпадъци, ще се съберат за съвместна акция.

Ревю на традиционни носии в Етнографския музей

 • 20 Сеп 2021
 • 197
По случай 22 септември, Деня на българската независимост, от 12:00 часа Етнографския музей ще зарадва бургазлии с ревю на традиционни носии.

Раздадоха наградите "Еми" за тази година

 • 20 Сеп 2021
 • 190
Седемдесет и третото издание на наградите "Еми", еквивалент на наградите "Оскар" в телевизионната продукция, започна тази нощ в Лос Анджелис с израз на почит към рапъра Биз Марки, починал през лятото на 57 години.Тазгодишното шоу прилича много повече на обичайната церемония, отколкото миналогодишното, което протече без публика и бе наречено "Пандеми”. Въпреки това беше в доста по-ограничен мащаб.