Ето кои кристали лекуват главоболие

Силата на камъните с кристална структура като лечебно средство е известна от векове. Те имат различни свойства и съдържат определени елементи, което се отразява и на тяхнато използване, пише Труд. Лечението с кристали оказва влияние на физическо, емоционално, ментално и духовно ниво. Разбира се, те влияят положително, но това не означава, че трябва да пренебрегнете в случай на нужда необходимата медицинска помощ. Скъпоценните и полускъпоценните камъни могат да се използват като допълнително помощно средство, което в най-добрия случай ще помогне, а в най-лошия – ще се полюбувате на камъка или ще се разходите с прекрасно бижу. Кристалите са популярно средство, използвано при наличие на главоболие. Добре е да знаете каква е неговата причина, защото бихте могли да се справите с нея конкретно и така да се отървете от следствието, тоест главоболието. Един от камъните, с които лесно може да се сдобиете и е с приемлива цена, е лазуритът. Смята се, че той помага при мигрена. Често при подобно неразположение камъкът се поставя между веждите, на мястото на т.нар. трето око. Ако главоболието ви е в резултат на стрес, може да разчитате на аметист, тюркоаз, иолит и кехлибар. Други не толкова популярни кристали, които също помагат при главоболие са дюмортиерит, хердерит, стихтит и др. При необходимост обичайно камъкът се държи в ръка или се слага на място, където почувствате, че имате нужда. Може също да се носи в джоба или като бижу. Влиянието на кристалите е многообразно. Те се обвързват с редица ползи и свойства, използват се в специални рецепти, свързват се с конкретна зодия. Все пак имайте предвид, че при сериозен проблем най-добре е да потърсите медицинска помощ.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Мандатите на шефовете на БНР и БНТ се удължават от три на пет години

  • 24 Фев 2021
  • 109
Според сегашното заварено положение директорът на БНР Андон Балтаков ще остане на поста до 2023 година, а на БНТ Емил Кошлуков до 2022 година. След това ще се проведат нови конкурси за 5-годишни мандати.

Силно земетресение разтърси централна Хърватия

  • 24 Фев 2021
  • 89
Трус с магнитуд 4,1 по Рихтер разтърси днес района на хърватския град Сисак, съобщиха хърватските медии.

ЮНЕСКО организира онлайн конференция, посветена на сигурността на журналистите

  • 24 Фев 2021
  • 86
Групата на приятели за сигурността на журналистите при ЮНЕСКО, председателствана от Австрия, заедно с ЮНЕСКО и други партньори, сред които Нидерландия, Люксембург и Канада, ще бъде домакин на онлайн конференция, посветена на темата за безнаказаността на престъпленията срещу журналисти.

Премиерът обяви кога ще отворят ресторантите, игралните зали и нощните заведения

  • 24 Фев 2021
  • 87
Близо 150 000 са ваксинираните до момента български граждани, като само за ден са имунизирани над 17 000 желаещи, а над 200 000 са оздравелите пациенти с COVID-19. „С това темпо на ваксинация и с този щит от 350 000 души, който имаме пред пандемията, на 1 март ресторантите и игралните зали ще бъдат отворени, а от 1 април ще заработят и нощните заведения“, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на редовното правителствено заседание.

Оборудват лодкостоянката в „Крайморие“ със специални съоръжения за плавателните съдове

  • 24 Фев 2021
  • 85
Община Бургас продължава да работи за осигуряване на по-добри условия за развитието на рибарството в района.