« декември 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Община Бургас ще отбележи Световния ден на сърцето с мащабна профилактична кампания

Партньори в общинската кампания са Сдружение „Младите лекари“-Бургас, РЗИ, УМБАЛ – Бургас, УМБАЛ „Дева Мария” , МБАЛ „Сърце и мозък“, МБАЛ „Бургасмед“, МЦ „Доктор Стайков“, Университет „Проф. Д-р Асен Златаров“-Бургас, д-р Евелина Иванова - специалист „Хранене и диететика“ в ДКЦ II. За нуждите на кампанията ще бъде изградена мрежа от мобилни здравни пунктове, разположени на различни места в града, в които жителите на съответния квартал ще могат да премерят артериалното си налягане и да зададат своите въпроси, относно профилактиката на сърдечно-съдовите заболявания. УМБАЛ Бургас и студенти от Медицински факултет на Университет „Проф. Д-р Асен Златаров“ ще бъдат разположени в парк „Изгрев“ /в близост до магазин „Billa“ и детската площадка/; МБАЛ „Сърце и мозък“ и студенти от Медицински факултет на Университет „Проф. Д-р Асен Златаров“ ще бъдат разположени в парк „Славейков“ /до механа „Теньова къща“ и детската площадка/; МБАЛ „Бургасмед“ и студенти от Медицински факултет на Университет „Проф. Д-р Асен Златаров“ в двора на МБАЛ „Бургасмед“; УМБАЛ „Дева Мария” и студенти от Медицински факултет на Университет „Проф. Д-р Асен Златаров“ в Борисовата градина /в близост до МКЦ/; Сдружение „Младите лекари“-Бургас и студенти от Медицински факултет на Университет „Проф. Д-р Асен Златаров“ в кв. „Рудник“ /медицински кабинет/; на „Часовника“ - Сдружение „Младите лекари“-Бургас, Регионална здравна инспекция - Бургас, МЦ „Д-р Стайков“, студенти от Медицински факултет на Университет „Проф. Д-р Асен Златаров“, д-р Евелина Иванова, специалист „Хранене и диететика“ в ДКЦ II. Експертите на РЗИ-Бургас чрез анализатор на телесни мазнини ще измерват съотношението на мазнините-индекс на телесна маса и килокалории. Също така там на разположение ще бъде доктор диетолог с консултации за промяната в начина на живот и последиците от вредните навици за здравето ни, за редукцията на телесното тегло на деца и възрастни - в контекста на профилактиката и лечението на затлъстяването - фактор за сърдечно-съдовите заболявания. Целта на кампанията е превенция на сърдечно-съдовите заболявания, профилактиката и подобряване здравето и качеството на живот сред населението. Специалистите съветват, за да е здраво и щастливо сърцето ни, е необходимо да положим малко усилия за подобряване качеството ни на живот: намаляване на стреса и стресовите ситуации, промяна в хранителния ни режим, спорт и двигателна активност, профилактика.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Бургас ще има най-хубавата коледна елха в България

  • 04 Дек 2023
  • 263
Бургас ще посрещне предстоящите празници с най-впечатляващата елха в България. Светлините на коледното дърво, ще бъдат запалени по традиция на празника на морския град Никулден. Тогава ще грейнат и лампичките от празничната украса по улиците на града.

Подарете най-мечтания подарък за Коледа на дете или възрастен в неравностойно положение

  • 04 Дек 2023
  • 216
Кога, ако не на Рождество Христово, можете да отворите сърцето си и зарадвате някого с жест на внимание и желан подарък. Това е и целта на превърналата се в добра традиция предпразнична кампания на Община Бургас – „Подари от сърце“.

На Никулден бургаските музеи ще са с вход свободен

  • 04 Дек 2023
  • 218
На Никулден бургаските музеи ще посрещат посетители с вход свободен. Ето какво можете да разгледате в тях:

Плакет и грамота “Рицар на усмивката” за учениците от ОУ “Св. св. Кирил и Методий” в село Карагеоргиево

  • 01 Дек 2023
  • 824
Плакет и грамота “Рицар на усмивката” за учениците от ОУ “Св. св. Кирил и Методий” ⯑⯑⯑ Поредна благородна постъпка на учениците от с. Карагеоргиево.

Бургас е с цели 8 номинации в конкурса „Сграда на годината“, гласувайте за тях от 1 до 13 декември!

  • 01 Дек 2023
  • 729
Тази година Бургас е с цели 8 номинации в конкурса „Сграда на годината“. Четири от осъществените проекти са на Общината, а останалите частни. В момента тече оценка на номинациите от компетентно жури, което ще присъди свои награди.