Бургазлии оглавиха Камарата на архитектите в България

  • 22 Окт 2020
Преди броени дни се проведе Двадесето редовно отчетно-изборно Общо събрание на Камарата на архитектите в България, където Бургаската колегия постигна исторически успех и признание. Арх. Владимир Милков бе избран за Председател на Управителния съвет на авторитетната браншова организация. В управленските структури на Камарата с четиригодишен мандат бяха избрани още двама бургазлии, които са и в ръководството на регионалната колегия - арх. Костадин Христов - за Председател на Контролния съвет на КАБ, и арх. Мирослав Бойчев - за член на УС на КАБ. Всички бургаски кандидати получиха широка подкрепа от другите градски колегии в цялата страна. Регионалната камара в Бургас също има новоизбран Управителен съвет. Той е в състав: арх. Събин Попов - Председател, арх. Венета Иванова - зам.-председател, ланд. арх. Пламен Матеев - зам.-председател, и членове арх. Мина Георгиева, арх. Костадин Христов, арх. Мирослав Бойчев и арх. Калоян Матеев. Кметът Димитър Николов поздравява бургаските архитекти за постигнатото заслужено признание. "Продължаваме да сме отворени за всякакви предложения и винаги ще поощряваме творческата фантазия. Технологиите, науката, възприятията на хората за модерност и изкуство се развиват и ние трябва да сме адекватни със съвременните тенденции. Именно тук е вашата важна роля. Вярвам във вас и съм сигурен, че и аз, и вие искаме думата МОДЕРЕН да продължи да се споменава редом с името Бургас!, каза кметът.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 555
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 517
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 518
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 802
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 771
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.