Учениците от ОУ "Найден Геров" се включиха в инициативата "Дари капачка-спаси живот"

Учениците от ОУ "Найден Геров" в Бургас се включиха в инициативата "Дари капачка-спаси живот". Всички деца от 1 до 7 клас активно събираха капачки за добрата кауза през цялата минала учебна година.

Целта на кампанията „Дари капачка – спаси живот“ е чрез събиране и рециклиране на пластмасовите капачки, да се купува животоспасяващо медицинско оборудване за бебета и малки деца. Чрез инициативата учениците се стремят да провокират вниманието на гражданското общество за опазване и на околната среда.

Кампанията е фокусирана върху децата в детските градини и учениците. Идеята е подрастващото поколение да се възпита и разбере начините за опазване на природата и отговорно потребление на застрашаващи живота ни дейности.

Основното е децата да осъзнаят, че само чрез подобни хуманни инициативи и милосърдие е възможно по- доброто ни бъдеще, каза Пламена Йорданова, педагогически съветник в ОУ „Найден Геров“.

Събраните капачки бяха дарени на Медицински център „Св. Николай Чудотворец“ за закупуването на кувьози за бебетата.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ЗЕЛЕНАТА ЗОНА СТАВА ОТНОВО ПЛАТЕНА НА 7 МАЙ

  • 30 Апр 2024
  • 60
Община Бургас съобщава, че зелената зона няма да бъде активна през предстоящите празнични дни.

Стартира 14-тото издание на Детска лятна академия за превенция и спорт в община Вeлико Търново

  • 30 Апр 2024
  • 46
Гост на церемонията, която се проведе на специализираните площадки за пожарна и пътна безопасност в с. Балван, беше Николай Николов, съветник на министъра на вътрешните работи.

Съвместни българо-румънски екипи ще регулират трафика по Великденски празници в областите Видин, Добрич, Русе и Силистра

  • 30 Апр 2024
  • 46
Продължава доказалата се в годините добра практика за осъществяване на съвместна контролна дейност на българо-румънски екипи от пътни полицаи.

Новият затвор без решетки в Самораново бе представен публично

  • 30 Апр 2024
  • 46
Новият комплекс в с. Самораново, който включва пилотен затвор без решетки по норвежки образец, преходни отделения, център за обучение на затворническите служители и др. бе представен публично днес, 16 месеца след първата копка на строежа.

На 1 май 2024 г. влиза в сила Споразумението за свободна търговия между Европейския съюз и Нова Зеландия

  • 30 Апр 2024
  • 59
Споразумението за свободна търговия между Европейския съюз и Нова Зеландия влиза в сила на 1 май 2024 г.