« септември 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Протест заради хотел за изолация на болни с Covid-19

Протестът събра пред сградата на Областна управа недоволни от избора на хотела, в който ще бъдат изолирани болни от коронавирус туристи. Той се намира между Равда и Несебър и е посочен за тази цел от Министерството на туризма. Според протестиращите избраният хотел е на много оживено място и е заплаха за здравето както на живущите в района, така и на туристите. 'Аз съм собственик на къща за гости, която се намира на 3 метра от този хотел и терасите ни почти се допират. В момента гостите ми са семейства с малки деца, включително две бебета. Моят т.нар. малък бизнес просто си заминава', заяви Борислав Пехливански. Протестиращите настояват Министерството на туризма да преразгледа решението си за хотел "Делмар" и болните под карантина да бъдат настанявани на друго, по - подходящо място. 'Ние бягаме от София, където има най - много болни, и искаме да сме на място, където е по - спокойно, а какво се оказа', сподели Тодорка Вацева от София, чийто ваканционен имот също се намира в съседство с хотела. По думите й, допълнително административно затруднение създава и фактът, че сградата се намира между Равда и Несебър и адресната му регистрация е спорна. 'Входирахме петиция до Областна администрация - Бургас с настояване за преразглеждане и ново решение. За утре имаме насрочена среща в 14 ч.', заяви Десислава Вартонинска, която входира подписката от името на протестиращите. Тъй като областният управител Вълчо Чолаков е в отпуск, срещата ще е със заместника му Владимир Крумов.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Ето как туроператорите могат да кандидатстват за помощта от 10 млн. лв.

  • 20 Сеп 2020
  • 138
Министерството на туризма публикува за запознаване пакета документи с условията за кандидатстване за безвъзмездната финансова помощ от общо 10 млн. лв. за туроператори и туристически агенции .

Екстремна опасност от пожари в седем области на страната

  • 20 Сеп 2020
  • 114
Екстремален индекс за пожароопасност е в сила за територии от седем области в страната. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология (НИМХ).

В Румъния затвориха 300 училища заради коронавируса

  • 20 Сеп 2020
  • 115
Зелен, жълт и червен. Това са трите сценария за действие спрямо заплахата от COVID-19, възприети от румънските власти.

Жертвите на циклона Янос в Гърция вече са две

  • 20 Сеп 2020
  • 116
Двама души загинаха днес при силна буря в централната част на Гърция, наводнила улици и домове, предадоха световните агенции.

БАН показа колекция от миниатюрни книги, някои колкото монета

  • 20 Сеп 2020
  • 115
С изложба на над 350 миниатюрни издания на български и чуждестранни книги Българската академия на науките (БАН) се включи в тазгодишните Европейските дни на наследството, Уникалните издания, някои почти с големината на монета, са експонирани в централната сграда на Академията и предизвикваха голям интерес у посетителите. За по-малките пък има специално детско ателие под мотото „Нарисувай ми… БАН“. „Всяка година Централната библиотека на БАН представя свои издания, уникални сами по себе си. Тази година са показани миниатюрни издания, сред които старопечатни от 1806 г. до 1878 г., представляващи светско и религиозно четиво по своя характер. Показана е и най-старата миниатюрна книга, притежание на академията, която е от 1634 г“, разказа Ангел Петров, куратор на изложбата и библиотекар. Друг интересен екземпляр е тритомното издание на Библиографския институт в Хилдбургхаузен от 1829-1830 г. Има още и много художествени произведения, книги с политически характер, речници и много други. От българските автори миниатюрни издания са показани на Петко Славейков, Никола Вапцаров и други, някои от които преведени на различни езици, включително китайски.