« юли 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Албена Белянова: Отдавна се говори за ББР като за банката на олигарсите

 • 18 Май 2021
В рамките на месец може да се провери как са били изразходвани 700 милиона лева, отпуснати по време на пандемията, заявява бившият зам.-председател на АДФИ. Интересите на обществото са над всякаква банкова тайна. Това са нашите пари, заяви адвокат Албена Белянова, бивш заместник-председател на Агенцията „Държавна финансова инспекция“ (АДФИ). „В крайна сметка законът казва – стимулиране и растеж на малки и средни предприятия. Тук въпросите са кой е решил да отпуска кредити на големи предприятия, на какво правно основание, при какви критерии, при какви условия, защо точно на тези, а не на всички големи предприятия? Това би следвало да са решения на управителния и надзорния съвет на ББР.“ Това е банка, създадена с парите на данъкоплатците, изтъкна Белянова, а относно обезпеченията отбеляза: „Ще е интересно да се види тези големи кредити как са обезпечени. Ще се върна на кредита от 75 милиона, отпуснат на колекторска фирма, която е с 2 хиляди лева оборот. Това е абсурдно.“ „Тези 700 милиона, които бяха отпуснати с постановление на Министерския съвет по време на пандемията – с тях какво се е случило? Тук може да влезе Агенцията за държавна финансова инспекция и да направи проверка целево ли са разходвани тези средства – това са средствата на данъкоплатците“, подчерта още Албена Белянова. АДФИ може да провери целево ли са разходвани тези 700 милиона, но не може да извърши проверката по отношение на отпусканите кредити, уточни тя. „Възможно е да бъде направена проверка на начина на разходване на тези 700 милиона лева в рамките на месец. Въпросът е каква е целта – да бъде проверено качествено, обективно и всестранно или за пореден път да бъдат замазани нещата.“ Запитана това ли е новата КТБ, Албена Белянова коментира: „Това се говори много отдавна - банката на олигарсите. Защото те работят крайно непрозрачно.“ „Когато се работи прозрачно, ние, българските граждани виждаме дали се работи за нас или в наш интерес“, допълни тя. Година по-късно не знаем и какво се е случило с проверката в областта на хазарта, подчерта още Белянова. източник БНР

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Ателиетата ще могат да са със статут на жилища

 • 30 Юни 2022
 • 529
Ателиетата ще могат да получават статут на жилища при определяне на предназначението на сградите. За едностайните жилища вече ще се разрешава да се разполагат и на север, североизток и северозапад.

България е с най-ярко изразеното неравенство между бедни и богати в ЕС

 • 30 Юни 2022
 • 482
България е с най-ярко изразеното неравенство между бедни и богати в ЕС. „Повечето хора имат очаквания и са фокусирани основно върху проектите, заложени в Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), а не върху реформите, които предстоят.

Грамофонът на „Богориди“ става сцена на изкуствата утре, 1 юли

 • 30 Юни 2022
 • 493
На 1 юли край емблематичната за Бургас скулптура на ул. „Богориди“ отново ще се съберат деца и гости на града за поредната лятна артистична акция „Петъчен Грамоfon“. От 10 до 12 часа там ще се проведе Ателие за рисуване на грамофонни плочи, с ръководители Вили Колева и Валентина Кънева. Малките художници ще дадат нов живот на отчислени от фонда на библиотеката плочи, като ги превърнат в произведения на изкуството.

Най-новата песен на Стефан Диомов ще открие осмата фото изложба на композитора

 • 29 Юни 2022
 • 694
Най-новият детски хит на ВГ „Изгревчета“ – „Нека да ви кажа“, написан специално за групата от маестро Стефан Диомов, ще бъде официално представен на 1 юли, петък, от 20.30 часа на открита сцена „Охлюва“.

Бургаският музей представя резултатите от подводните разкопки при нос Чироза през 2022 г.

 • 29 Юни 2022
 • 678
На 30 юни 2022 г., четвъртък, от 11:00 ч. в Археологически музей - Бургас (бул. „Алеко Богориди“ 21), пред бургаската общественост ще бъдат представени резултатите от най-новите подводни археологически разкопки при нос Чироза, провели се в края на юни 2022 г.