Тошко Йорданов към президента Радев: "Има такъв народ" ще спазва Конституцията и законите такива, каквито са

Започнаха консултациите между президента Румен Радев и партия "Има такъв народ" за съставяне на ново правителство. При държавния глава са Филип Станев, Тошко Йорданов и Виктория Василева от партията на Слави Трифонов. Радев ще се срещне с всички формации в Народното събрание днес. Вече се състоя срещата между Радев и ГЕРБ-СДС. "Както знаете в изпълнение в процедурите, отредени в нашата Конституция, днес провеждам консултации с парламентарните групи за съставяне на правителство. Първо искам да заявя, че с гласа си българските граждани отрдедиха изключително отговорна роля на вашата партия", обърна се в началото на срещата Радев към присъстващите. "Предизвикателствата пред нашата страна са огромни, не само пандемията, но и икономическата и социална криза, необходимостта от внасяне в срок на ефективен План за възстановяване и устойчивост налага оперативно правителство, възможно най-скоро сформирано с устойчива паралментарна подкрепа. В това отношение към вас са вперени очакванията на българските граждани", каза държавният глава. "Ако правителството на ГЕРБ-СДС не бъде прието в българския парламент, ако изобщо бъде внесено, отговорността идва при вас. По времето на днешните консултации се надявам да чуя вашите намерения и готовност за съставяне на правителство. Важен е вашият диалог, който водите за условия и форма на подкрепа с другите парламентарните групи", допълни той. "Преди всичко ние от "Ние има такъв народ" сме щастливи, че президентската институция спазва Конституицията и законите на страната, и ни си позволява тълкуване, както на някои им се иска в определена ситуация да е. Вие вървите абсолютно по закон, което е дълг на президентската институция и ви благодарим, че вие го правите. Ние като политическа сила също мислим да правим това, да спазваме Конституцията и законите такива, каквито са. Да, Народното събрание има законодателна инициатива, то може да променя законите и това е неговата роля, но в момента законите такива каквито са трябва да бъдат спазвани от всички, независимо дали им харесва или не. Ние ще обсъдим конструктивно какво мислим в така създалата се ситуация", каза председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 286
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 266
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 271
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 554
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 523
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.