В Сингапур роботи пазаруват и доставят продуктите вкъщи на клиенти от дистанция

В далечен Сингапур създадоха роботи, които да помагат на хората да пазаруват от разстояние. Автономните машини доставят всякакви продукти, основно храни от супермаркета, на хората, които в пандемията от коронавирус предпочитат да не го правят лично. Създателите им смятат, че ще има голям интерес към услугата на технологичните помощници. В Сингапур намериха начин да облекчат пазаруването в ситуация на коронакризата. Два робота се разхождат из един квартал в града, доставяйки хранителни стоки и пакети, и провокират любопитни зяпачи да извръщат глави, докато си проправят път между чакащите клиенти. Наречени „Camello“, автономните роботи за доставка, създадени от местна технологична компания, помагат на около 700 домакинства в един жилищен район за пробен период от една година. Те ще носят на купувачите артикули, които са закупили онлайн от близкия супермаркет, както и пратки от интернет пазаруване, без допълнителни разходи.Няма фиксиран график за доставка и купувачите могат да посочат в колко часа предпочитат да получат своите покупки. След като пакетът бъде зареден в робота, приложението изпраща известия, когато Camello е на път да достигне определената точка, за взимане на поръчаното от клиента. Той е оборудван с 3D сензори, камера и две вътрешни отделения, устойчиви на атмосферни влияния, всяко от които може да носи най-много 20 кг наведнъж. Създателите на Camello споделиха, че има нарастващ интерес към безконтактните транзакции, заради пандемията на коронавирус. В момента роботите извършват четири до пет доставки на ден между 7 и 19 часа през делничните дни, и наполовината през уикенда. Създателите им водят преговори с други компании за разширяване на мащаба и ролята на техните роботи и се надяват да пуснат повече, за да обхванат повече райони в Сингапур.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 418
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 389
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 394
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 677
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 646
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.