« януари 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

След изборите държавните енергийни дружества ще имат нови ръководства

 • 12 Мар 2021
Изборът на нови бордове на предприятията ще се забави заради заболяване на членовете на комисията на Агенцията за публичните предприятия и контрол, която трябва да предложи независимите членове на съвета на директорите на компаниите. От Агенцията уведомяват участниците в течащите конкурси, че заседанията на комисията се преустановяват за срок от 14 дни. За БНР от министерството на енергетиката обясниха, че процедурата, която те провеждат за избор на представителите на държавата, ще продължи, но за окончателното сформиране на бордовете на дружествата, трябва да бъдат избрани и независимите представители. Бъдещите шефове на енергийните предприятия ще бъдат избрани по различно време, тъй като енергийното министерство ще продължи с процедурата за избор на представителите на държавата. За да бъдат избрани съответните органи на управление на дружествата, Агенцията за публичните предприятия и контрол също трябва да приключи своята процедура, която засега се отлага с поне две седмици. След като и тя предложи своите представители и те бъдат одобрени, се подават документи в Агенцията по вписванията и след самото вписване, дружествата вече ще имат ново ръководство. То от своя страна ще избере председател на Съвета на директорите, който задължително е от квотата на независимите представители. След това се избира и изпълнителен директор, който пък трябва да е от квотата на държавата. До приключване на тези процедури функциите се изпълняват от сегашните органи на управление, казват от енергийното министерство.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Влез в „кухнята” на седмото изкуство с кино клас Бургас към София Филм Фест на брега’ 2023

 • 30 Ян 2023
 • 178
Ръководители и ментори на младите таланти ще бъдат режисьора Надежда Косева, Весела Данчева, Кирил Проданов, Христо Димитров – Хиндо, Елдора Трайкова, Момчил Божков, Слави Георгиев, Стефани Райчева, Ива Токмакчиева и Наталия Атанасова

Бургаски ученици от АЕГ „Гео Милев” представиха пиеса на китайски език

 • 30 Ян 2023
 • 150
С много вдъхновение и забавни репетиции десетокласниците от АЕГ „Гео Милев” в Бургас представиха пиесата „Легенда за чудовището Ниен“. Учениците зарадваха свои връстници и учители с изпълнение на древната легенда за митичното чудовище, полу-бик полу-лъв, което се страхува от червения цвят.

Германо-Българската индустриално-търговска камара отличи Професионалната гимназия по компютърно програмиране в Бургас

 • 30 Ян 2023
 • 158
Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) отличи Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации – Бургас

Зорница София ще представи филма „Майка” в НХК- Бургас на 3 февруари

 • 27 Ян 2023
 • 704
Вдъхновен от истинска история, филмът на свой ред увлича зрителите с идеята, че всеки от нас може да промени света за по-добро.

Община Бургас започна изграждането на нова лодкостоянка в местността Ъгъла в кв. „Сарафово“

 • 27 Ян 2023
 • 657
Община Бургас продължава грижата си за местната рибарска общност. След успешно изградените три лодкостоянки, започна изграждането на нова в местността Ъгъла, кв. „Сарафово“.