« октомври 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

След изборите държавните енергийни дружества ще имат нови ръководства

 • 12 Мар 2021
Изборът на нови бордове на предприятията ще се забави заради заболяване на членовете на комисията на Агенцията за публичните предприятия и контрол, която трябва да предложи независимите членове на съвета на директорите на компаниите. От Агенцията уведомяват участниците в течащите конкурси, че заседанията на комисията се преустановяват за срок от 14 дни. За БНР от министерството на енергетиката обясниха, че процедурата, която те провеждат за избор на представителите на държавата, ще продължи, но за окончателното сформиране на бордовете на дружествата, трябва да бъдат избрани и независимите представители. Бъдещите шефове на енергийните предприятия ще бъдат избрани по различно време, тъй като енергийното министерство ще продължи с процедурата за избор на представителите на държавата. За да бъдат избрани съответните органи на управление на дружествата, Агенцията за публичните предприятия и контрол също трябва да приключи своята процедура, която засега се отлага с поне две седмици. След като и тя предложи своите представители и те бъдат одобрени, се подават документи в Агенцията по вписванията и след самото вписване, дружествата вече ще имат ново ръководство. То от своя страна ще избере председател на Съвета на директорите, който задължително е от квотата на независимите представители. След това се избира и изпълнителен директор, който пък трябва да е от квотата на държавата. До приключване на тези процедури функциите се изпълняват от сегашните органи на управление, казват от енергийното министерство.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Общностният център за ранно детско развитие и родителска подкрепа „Надежда“ помага на 1650 деца и родители

 • 30 Сеп 2022
 • 442
Общностният център за ранно детско развитие и родителска подкрепа „Надежда“ успя да обхване 1650 деца с увреждания или от уязвими социални групи и техните родители. Това стана ясно по време на информационен ден в изпълнение на проекта, на който бяха представени дейностите и резултатите по проекта.

Отвори врати новият модерен корпус на СУ „Св. св. Кирил и Методий“

 • 30 Сеп 2022
 • 422
Най-старото бургаско училище – СУ „Св. св. Кирил и Методий“, откри днес новия модерен учебен корпус с физкултурен салон. Новата постройка е със застроена площ от 350 кв. м. и разполага с два самостоятелни входа откъм двора на училището и топла връзка към основната сграда.

Бургас става част от инициативата за отбелязване на Европейската година на младежта

 • 30 Сеп 2022
 • 421
Младежко биенале на изкуствата“ ще бъде сред основните събития за отбелязването на Европейската година на младежта – 2022 г., определена за такава от Европейския парламент.

Бургас ще се включи в отбелязването на Световния ден на сърцето на 29 септември

 • 28 Сеп 2022
 • 538
Бургас ще се включи в отбелязването на Световния ден на сърцето – 29 септември, с открита спортна тренировка на входа на Морска градина от 18.30 до 20.30 часа. Пак ще бъде позиционирана информационна шатра, на която ще бъдат раздавани на всички желаещи карти за спорт и информационни материали за превенция на сърдечно-съдовите заболявания.

Пето издание на есенния арт базар по улица „Алеко Константинов”

 • 28 Сеп 2022
 • 454
След лятната пауза Арт базар в Бургас отново събира креативни творци, а красивата уличка „Алеко Константинов” ще предложи разнообразие от изкуства за всеки вкус– картини, книги , дизайнерско спално бельо, сувенири от вестници, бижута и други.