« декември 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

И ДПС се подписа за оставката на Караянчева, искането е внесено

С 96 подписа ДПС и БСП внесоха искането за оставката на председателя на парламента Цвета Караянчева. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.Малко по-рано от левицата съобщиха, че внасят проекта на решение, тъй като Караянчева на спазвала Конституцията и законите. Карадайъ припомни, че от движението са поискали оставката на председателката на Народното събрание преди около месец и веднага са започнали консултации с всички парламентарни групи. Заедно с БСП са събрали 96 подписа за процедурата за отстраняване, за която по правилник е необходимо да се подпишат 1/3 от народните представители или 80 души. "Преди минути проектът за решението с мотивите беше внесен с 96 подписа и затова не сме търсили други колеги за подписи. В мотивите сме посочили конкретни нарушения на Конституцията и законите на страната и конкретни факти за неизпълнение на задълженията си като председател. Освен това - многобройните случаи, уронващи авторитета на институцията са известни на цялото общество, като някои от тях сме ги посочили във внесените мотиви", посочи Карадайъ. "Преди около месец обявихме, че започваме консултации с другите парламентарни групи за обсъждане на мотиви за искане на оставката на председателя на Народното събрание. Същата седмица проведохме срещи с ГЕРБ, които изразиха съгласие с нашите мотиви. Аргументите на БСП ги чухме преди малко от трибуната на Народното събрание, изразени от председателя на БСП. Видяхме се с "Воля" и с част от независимите народни представители, които изразиха съгласие с мотивите, които представихме пред тях", обобщи Карадайъ. Запитан защо от движението са позволили БСП първо да афишира искането за оставката на Караянчева, лидерът на ДПС отговори така: "Различен е подходът, чухме и техните мотиви. Те са по-различни от нашите. Нито ПГ на БСП, нито ПГ на ДПС е в състав, който да покрива изискуемия минимум от 80 народни представители". По думите му от ГЕРБ са изразили съгласие с изложените мотиви от страна на ДПС. Карадайъ отново припомни, че председателката е нарушила закона във връзка с неизпълнението на задълженията за проверка на съвместимост и несъвместимост на избрани от Народното събрание органи, като уточни, че става въпрос за член на ЦИК. "Утре ще видим отношението на ГЕРБ какво е. Дали ГЕРБ като цяло се олицетворява с образа на г-жа Караянчева. Те ще го покажат със своето действие", заключи Карадайъ. По правилник проектът за решението за отстраняване на Цвета Караянчева от поста й трябва да се разгледа да следващото заседание, което е утре Източник:Дарик

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Почина звездата от "Лудия Макс" Хю Кийс Бърн

  • 03 Дек 2020
  • 86
Австралийският актьор Хю Кийс Бърн, изпълнил ролята на Безсмъртния Джо във филма "Лудия Макс: Пътят на яростта", почина на 74-годишна възраст, съобщи ТАСС.

България ще закупи 4 ваксини срещу коронавирус

  • 03 Дек 2020
  • 76
НС даде зелена светлина да купим 4 ваксини срещу COVID-19 Противопоказанията и съдържанието ще са ясни, когато ги получим, стана ясно от думите на здравния министър Народното събрание даде картбланш на правителството да купим 4 ваксини срещу коронавирус, които са одобрени от Европейската комисия.

Кампанията „Елха на доброто“ събира подаръци за деца в риск

  • 03 Дек 2020
  • 71
Кампанията „Елха на доброто“ и тази година ще опита да подари по-светла Коледа на децата в риск.

Художникът на Бургас за 2020 г. ще бъде обявен в онлайн церемония на 6 декември, вижте номинираните

  • 03 Дек 2020
  • 73
Церемонията "Художник на годината" за 2020 г. ще се проведе онлайн.

ГДБОП участва в мащабна международна операция срещу прането на пари

  • 03 Дек 2020
  • 76
В периода 15 септември - 30 ноември Главна дирекция „Борба с организираната престъпност" участва в международната операция ЕММА 6, съобщиха от МВР.