Учители предлагат повече извинени отсъствия по домашни причини

По данни на Министерството на здравеопазването към 30 септември общият брой на учителите с коронавирус у нас е 72-ма, а на учениците - 117. Сред непедагогическия персонал заразените са 20 души. Под карантина са поставени 116 преподаватели и 4043-ма ученици в 180 паралелки от страната. През седмицата здравният министър изрично подчерта, че заболеваемостта в училище не е по-висока, напротив. Директори от Благоевград предлагат да се удължат дните за отсъствия на учениците по домашни причини. Досега те имаха право на 3 извинителни бележки по семейни причини. „Дори изследването на едно дете изисква няколко дни и престой у дома. Заради това внесохме предложение броят на извинителните бележки по домашни причини да се увеличи на 15”, каза Лилия Стоянова, директор на VII СУ Кузман Шапкарев – Благоевград. Родителите подкрепят предложението, защото в момента, ако изразходват трите семейни бележки, няма как след това да извиняват отсъствията на децата си, особено ако те са без симптоми, но се налага да стоят вкъщи, докато чакат нечии резултат. Според някои от родителите обаче със сигурност ще има ученици, които ще оползотворят изцяло позволения брой извинителни бележки, независимо дали това се налага или не. Началото на учебната година, въпреки че на много места цели класове учат дистанционно, е сравнително успешно. В студиото на „Събуди се" темата коментира и директорът на столичното 107 ОУ "Хан Крум" Данко Калапиш. „Категорично подкрепям колегите от Благоевград. Така ще улесним и родителите. 4-те паралелки, които бяха под карантина, в нашето училище, вече учат в клас. Учителите ни са застраховани от COVID-19. За щастие, не се стигна до болнично лечение, за да използват застраховката. Четирима от колегите бяха без симптоми, само едната преподавателка беше в по-тежко състояние, но вече е добре. Някои от тях дори продължиха да работят онлайн", поясни той. И заяви, че учебното заведение е в състояние да премине към онлайн обучение отново. Източник: Нова телевизия

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 473
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 441
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 444
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 725
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 695
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.