« октомври 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Депутатите се връщат на работа на 1 септември, за да гледат президентско вето

Започва новата седмица, през която народните представители ще се завърнат на работа в парламента. На 2-ри септември се очаква да стане ясно ще успеят ли от ГЕРБ да си набавят необходимите гласове за внасянето на проект за нова Конституция. Част от депутатите от енергийната комисия, обаче се връщат на работа на 1-ви септември. Причината народните представители да се съберат ден по-рано е президентското вето върху част от текстовете от Закона за изменение и допълнение на Закона за подземните богатства. Румен Радев наложи ветото преди месец, малко преди депутатите да излязат в едномесечната си ваканция. В мотивите си той подчерта несъгласието си с отделни текстове, свързани с концесиите за добив на подземни богатства. Очаква се ветото да бъде и първа точка в дневния ред на заседанието на 2-ри септември, което ще е първото от новата есенна сесия.На 2ри септември депутатите ще се завърнат на работа, но вече в новата парламентарна сграда на бившия партиен дом. Заседанието ще бъде открито в 9 ч. Освен редовната им законодателна дейност на народните избраници им предстои и тежката задача по обсъждането на предложението на ГЕРБ за свикване на Велико народно събрание и изработване на нова Конституция. Предстои да се обсъди и изборът на нов председател на Централната избирателна комисия след оставката на Стефка Стоева. Очаква се да стане ясно и дали ще бъде внесена оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов, подадена след разговор с премиера Бойко Борисов, но все още необсъдена с коалиционните партньори от Обединени патриоти.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Емблематични места от Бургас влизат в четири филмови продукции

  • 20 Окт 2021
  • 77
Част от сцените на два пълнометражни филма с международно участие и два сериала са заснети на емблематични места в Бургас това лято. Героите им се разходиха по Моста, в Морската градина, около Морска гара Бургас, минаха по „Александровска“ и „Богориди“, пиха кафе на терасата на Културен център „Морско казино“, посетиха новия Център за съвременно изкуство и библиотека и обновения Културен дом НХК, споделиха романтиката на рибарско селище „Ченгене скеле“.

Класирането на кандидатите по Основната фаза на проект LIFE за преход към алтернативни форми на отопление

  • 20 Окт 2021
  • 93
Община Бургас изготви класирането на домакинствата, кандидатствали за преход към алтернативни форми на отопление и подмяна на старите отоплителни уреди на твърдо гориво, замърсяващи околната среда.

“Спортувай с мисия с КОЦ- Бургас”

  • 20 Окт 2021
  • 62
Велотон под патронажа на актрисата Гергана Стоянова ще се проведе на 24 октомври, неделя, от 11.00 часа в Бургас. Събитието е част от поредицата “Спортувай с мисия с КОЦ- Бургас”.

Чист въздух

  • 18 Окт 2021
  • 208
Няма регистрирани превишения на средночасовите и на средноденонощните норми на контролираните замърсители за периода 11 – 17 октомври. Това показват данните на РИОСВ и Община Бургас.

Уебинар „Развитие за енергийните кооперативи в България“в Бургас

  • 18 Окт 2021
  • 184
На 21 октомври от 10:00 ч. ще се проведе уебинар „Развитие за енергийните кооперативи в България“, чийто организатори са ЦЕЕ ЕнЕфект, ОМЕЕ ЕкоЕнергия, Грийнпийс, Център за изследване на демокрацията, с подкрепата на Европейската климатична фондация и Energy Cities.