« август 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Депутатите се връщат на работа на 1 септември, за да гледат президентско вето

Започва новата седмица, през която народните представители ще се завърнат на работа в парламента. На 2-ри септември се очаква да стане ясно ще успеят ли от ГЕРБ да си набавят необходимите гласове за внасянето на проект за нова Конституция. Част от депутатите от енергийната комисия, обаче се връщат на работа на 1-ви септември. Причината народните представители да се съберат ден по-рано е президентското вето върху част от текстовете от Закона за изменение и допълнение на Закона за подземните богатства. Румен Радев наложи ветото преди месец, малко преди депутатите да излязат в едномесечната си ваканция. В мотивите си той подчерта несъгласието си с отделни текстове, свързани с концесиите за добив на подземни богатства. Очаква се ветото да бъде и първа точка в дневния ред на заседанието на 2-ри септември, което ще е първото от новата есенна сесия.На 2ри септември депутатите ще се завърнат на работа, но вече в новата парламентарна сграда на бившия партиен дом. Заседанието ще бъде открито в 9 ч. Освен редовната им законодателна дейност на народните избраници им предстои и тежката задача по обсъждането на предложението на ГЕРБ за свикване на Велико народно събрание и изработване на нова Конституция. Предстои да се обсъди и изборът на нов председател на Централната избирателна комисия след оставката на Стефка Стоева. Очаква се да стане ясно и дали ще бъде внесена оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов, подадена след разговор с премиера Бойко Борисов, но все още необсъдена с коалиционните партньори от Обединени патриоти.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Спасители предотвратиха трагедия с групово удавяне на Южния плаж в Несебър

  • 29 Юли 2022
  • 2209
Спасители предотвратиха трагедия с групово удавяне на Южния плаж в Несебър. Инцидентът е станал вчера, около 19:00 ч. в извънработното време на спасителите и при вдигнат „червен флаг“, който забранява влизането в морската вода заради лошо време и бурни вълни.

Над 500 деца се включиха в безплатните курсове по програмиране на Община Бургас

  • 29 Юли 2022
  • 2097
Над 500 деца се включиха в безплатните курсове по програмиране на Община Бургас.

На вниманието на бургаския бизнес: Отвориха 2 програми за безвъзмездна финансова помощ!

  • 29 Юли 2022
  • 2093
Община Бургас продължава да следи какви подкрепящи бизнеса програми са активни и отворени за кандидатстване. Нека местните предприемачи се възползват от тях. Привлечете допълнителни средства в Бургас, нека не изхарчват всичко в София и евентуално в Пловдив!

Безплатни прегледи и консултации в областта на гинекологията организират в Бургас през август

  • 28 Юли 2022
  • 2294
Стартират кампания с безплатни прегледи и консултации за лазерни процедури, като съвременен начин на лечение и третиране на редица гинекологични проблеми. Тя ще се проведе през август в градовете Бургас и Пловдив.

Очакват ни три дни спортни емоции в морето, на плажа и на басейн „Флора“

  • 28 Юли 2022
  • 2232
Очакват ни три дни спортни емоции в морето, на плажа и на басейн „Флора“. Четири са събитията, които ще привлекат интереса на бургазлии и гостите на града. Ще се проведат в петък, събота и неделя.