« септември 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Приключиха конкурсите за директори на школа

Първенец в броя кандидатури за креслото на директор държи най-старото училище в Бургас – ОУ „Св. Климент Охридски“, където осем души се впуснаха в надпреварата да заемат мястото на пенсиониралата се още през април, но останала на поста си до края на учебната година Юлия Пенева. Нейното място спечели досегашната директорка на Долно Езерово Женя Железова. Нашумялото СУ „Добри Чинтулов“ около протестите на родителите, свързани с преместването на учениците в сградата на съседното СУ „Йордан Йовков“, също търсеше своя директор. По непотвърдени данни трима от кандидатите са били допуснати до последния етап на конкурса, но се е явила единствено временно изпълняващата длъжността Милена Дренска, която защити поста си. Колоритна личност, която сяда в директорското кресло на училище “Найден Геров“ в Меден рудник, е народният певец Лазар Налбантов. Неговото име бе спрягано като идея от страна на родители да се кандидатира за „Чинтулов“, но не би. Гласовитият бургазлия, оглави, училището, което е завършил - „Найден Геров“. Комисията е била възхитена от представянето му и показаната амбиция, твърдят запознати. Александър Иванов поема ОУ „Св. Княз Борис I“, Пепа Марчева си защити директорския пост в ОУ „Любен Каравелов“, нейната колежка и съименичка Пепа Запрянова пък си потвърди поста за ОУ „Елин Пелин“ в „Меден рудник“. Директор на ОУ „Васил Левски“ в кв. „Горно Езерово“ е Диана Ковачева. СУ„Петко Росен“ се оглави от Даниела Петрова. Своят пост затвърди директорката на ОУ „Антон Страшимиров“ в „Славейков“, Дияна Петкова. За професионалната гимназия по дървообработване „Георги Кондолов“ няма избран кандидат. Няма избран кандидат и за директорския пост на ОУ „Васил Левски“ в Българово. „Няма никакви обструкции засега по отношение на избора на директори, вероятно затова, че всеки си видя резултата. Прави впечатление, че онези от кандидатите, които получиха висок брой точки на теста, имаха добра преднина и в крайното класиране. Голяма активност проявиха родителите, които участваха в комисиите. Те бяха динамични, активни, оспорващи. Поставяха сериозни въпроси. В повечето случаи, да не кажа във всички бяха доволни от кандидата, който бе избран“, коментира инж. Илиева. Източник: Черноморски фар

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Ето как туроператорите могат да кандидатстват за помощта от 10 млн. лв.

  • 20 Сеп 2020
  • 138
Министерството на туризма публикува за запознаване пакета документи с условията за кандидатстване за безвъзмездната финансова помощ от общо 10 млн. лв. за туроператори и туристически агенции .

Екстремна опасност от пожари в седем области на страната

  • 20 Сеп 2020
  • 114
Екстремален индекс за пожароопасност е в сила за територии от седем области в страната. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология (НИМХ).

В Румъния затвориха 300 училища заради коронавируса

  • 20 Сеп 2020
  • 115
Зелен, жълт и червен. Това са трите сценария за действие спрямо заплахата от COVID-19, възприети от румънските власти.

Жертвите на циклона Янос в Гърция вече са две

  • 20 Сеп 2020
  • 116
Двама души загинаха днес при силна буря в централната част на Гърция, наводнила улици и домове, предадоха световните агенции.

БАН показа колекция от миниатюрни книги, някои колкото монета

  • 20 Сеп 2020
  • 115
С изложба на над 350 миниатюрни издания на български и чуждестранни книги Българската академия на науките (БАН) се включи в тазгодишните Европейските дни на наследството, Уникалните издания, някои почти с големината на монета, са експонирани в централната сграда на Академията и предизвикваха голям интерес у посетителите. За по-малките пък има специално детско ателие под мотото „Нарисувай ми… БАН“. „Всяка година Централната библиотека на БАН представя свои издания, уникални сами по себе си. Тази година са показани миниатюрни издания, сред които старопечатни от 1806 г. до 1878 г., представляващи светско и религиозно четиво по своя характер. Показана е и най-старата миниатюрна книга, притежание на академията, която е от 1634 г“, разказа Ангел Петров, куратор на изложбата и библиотекар. Друг интересен екземпляр е тритомното издание на Библиографския институт в Хилдбургхаузен от 1829-1830 г. Има още и много художествени произведения, книги с политически характер, речници и много други. От българските автори миниатюрни издания са показани на Петко Славейков, Никола Вапцаров и други, някои от които преведени на различни езици, включително китайски.