« септември 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Приключиха конкурсите за директори на школа

Първенец в броя кандидатури за креслото на директор държи най-старото училище в Бургас – ОУ „Св. Климент Охридски“, където осем души се впуснаха в надпреварата да заемат мястото на пенсиониралата се още през април, но останала на поста си до края на учебната година Юлия Пенева. Нейното място спечели досегашната директорка на Долно Езерово Женя Железова. Нашумялото СУ „Добри Чинтулов“ около протестите на родителите, свързани с преместването на учениците в сградата на съседното СУ „Йордан Йовков“, също търсеше своя директор. По непотвърдени данни трима от кандидатите са били допуснати до последния етап на конкурса, но се е явила единствено временно изпълняващата длъжността Милена Дренска, която защити поста си. Колоритна личност, която сяда в директорското кресло на училище “Найден Геров“ в Меден рудник, е народният певец Лазар Налбантов. Неговото име бе спрягано като идея от страна на родители да се кандидатира за „Чинтулов“, но не би. Гласовитият бургазлия, оглави, училището, което е завършил - „Найден Геров“. Комисията е била възхитена от представянето му и показаната амбиция, твърдят запознати. Александър Иванов поема ОУ „Св. Княз Борис I“, Пепа Марчева си защити директорския пост в ОУ „Любен Каравелов“, нейната колежка и съименичка Пепа Запрянова пък си потвърди поста за ОУ „Елин Пелин“ в „Меден рудник“. Директор на ОУ „Васил Левски“ в кв. „Горно Езерово“ е Диана Ковачева. СУ„Петко Росен“ се оглави от Даниела Петрова. Своят пост затвърди директорката на ОУ „Антон Страшимиров“ в „Славейков“, Дияна Петкова. За професионалната гимназия по дървообработване „Георги Кондолов“ няма избран кандидат. Няма избран кандидат и за директорския пост на ОУ „Васил Левски“ в Българово. „Няма никакви обструкции засега по отношение на избора на директори, вероятно затова, че всеки си видя резултата. Прави впечатление, че онези от кандидатите, които получиха висок брой точки на теста, имаха добра преднина и в крайното класиране. Голяма активност проявиха родителите, които участваха в комисиите. Те бяха динамични, активни, оспорващи. Поставяха сериозни въпроси. В повечето случаи, да не кажа във всички бяха доволни от кандидата, който бе избран“, коментира инж. Илиева. Източник: Черноморски фар

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Национална информационна кампания „Използвай сърцето си, за да знаеш“

  • 25 Сеп 2023
  • 104
Дружеството на кардиолозите в България стартира Национална информационна кампания „Използвай сърцето си, за да знаеш“ в Световния ден на сърцето 29 септември за четвърта поредна година.

Интересни събития до края на септември предлага инициативата „БулевАрт“

  • 25 Сеп 2023
  • 93
Със смях, танци и приятелски срещи инициативата „БулевАрт – Мрежа на сетивата“ отбелязва края на септември. Партньорите в мрежата са организирали интересни събития, с които да заинтригуват желаещите да се потопят в света на изкуството.

Бургас ще е домакин на информационна среща, посветена на енергийната ефективност

  • 25 Сеп 2023
  • 90
Грийнпийс“ – България започва серия информационни срещи за повишаване на осведомеността на гражданите относно енергийните общности. Ще се организират дискусии в три града в страната.

Екоакция #Без отпадъци в ОУ “Св. св. Кирил и Методий”, с. Карагеоргиево

  • 21 Сеп 2023
  • 608
Екоакция #Без отпадъци в ОУ “Св. св. Кирил и Методий”, в айтоското село Карагеоргиево.

Популярният чешки цирков артист Ондра Хунал ще гостува в Бургас със супер огнено шоу „Полетът на Жар птицата"

  • 21 Сеп 2023
  • 486
Искрящо шоу ще блести в кадифената нощ на Бургас. Елате и се докоснете до магията на пламъците и майсторското изкуство на популярния чешки артист Ондра Хунал, изпълнител с 15 години огнен опит.