« януари 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Приключиха конкурсите за директори на школа

Първенец в броя кандидатури за креслото на директор държи най-старото училище в Бургас – ОУ „Св. Климент Охридски“, където осем души се впуснаха в надпреварата да заемат мястото на пенсиониралата се още през април, но останала на поста си до края на учебната година Юлия Пенева. Нейното място спечели досегашната директорка на Долно Езерово Женя Железова. Нашумялото СУ „Добри Чинтулов“ около протестите на родителите, свързани с преместването на учениците в сградата на съседното СУ „Йордан Йовков“, също търсеше своя директор. По непотвърдени данни трима от кандидатите са били допуснати до последния етап на конкурса, но се е явила единствено временно изпълняващата длъжността Милена Дренска, която защити поста си. Колоритна личност, която сяда в директорското кресло на училище “Найден Геров“ в Меден рудник, е народният певец Лазар Налбантов. Неговото име бе спрягано като идея от страна на родители да се кандидатира за „Чинтулов“, но не би. Гласовитият бургазлия, оглави, училището, което е завършил - „Найден Геров“. Комисията е била възхитена от представянето му и показаната амбиция, твърдят запознати. Александър Иванов поема ОУ „Св. Княз Борис I“, Пепа Марчева си защити директорския пост в ОУ „Любен Каравелов“, нейната колежка и съименичка Пепа Запрянова пък си потвърди поста за ОУ „Елин Пелин“ в „Меден рудник“. Директор на ОУ „Васил Левски“ в кв. „Горно Езерово“ е Диана Ковачева. СУ„Петко Росен“ се оглави от Даниела Петрова. Своят пост затвърди директорката на ОУ „Антон Страшимиров“ в „Славейков“, Дияна Петкова. За професионалната гимназия по дървообработване „Георги Кондолов“ няма избран кандидат. Няма избран кандидат и за директорския пост на ОУ „Васил Левски“ в Българово. „Няма никакви обструкции засега по отношение на избора на директори, вероятно затова, че всеки си видя резултата. Прави впечатление, че онези от кандидатите, които получиха висок брой точки на теста, имаха добра преднина и в крайното класиране. Голяма активност проявиха родителите, които участваха в комисиите. Те бяха динамични, активни, оспорващи. Поставяха сериозни въпроси. В повечето случаи, да не кажа във всички бяха доволни от кандидата, който бе избран“, коментира инж. Илиева. Източник: Черноморски фар

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Инвеститор желае да изгради за своя сметка подземен паркинг до х-л „България“

  • 13 Ян 2021
  • 307
След основния ремонт на хотел "България", който е една от знаковите архитектурни забележителности в Бургас, неговият нов собственик представи пред общинската администрация инвестиционно намерение за изграждане на подземен паркинг.

Обзор иска да е община с местен референдум

  • 13 Ян 2021
  • 310
Подкрепяте ли предложението за обособяване на нова община с център град Обзор, състояща се от населените места - Обзор и селата Баня, Приселци, Раковсково,Емона, Паницово и Козница е въпросът, на който жители на съответните населени места ще отговарят на местен референдум.

Продължава ремонтът на ул. „Кирил и Методий“

  • 13 Ян 2021
  • 307
След като ВиК смени старите тръби под ул. "Св. св. Кирил и Методий", Община Бургас навлиза със строителна техника за обновяване на тротоари и настилка. В тази връзка от утре, четвъртък, се въвежда временна реорганизация на движението.

Находките от тракийското светилище в кв. Изгрев са вече в музея

  • 12 Ян 2021
  • 413
При разкопките в квартал Изгрев,в непосредствена близост до църквата „Свети Атанас“, през май- юли миналата година е открито голямо тракийско ямно светилище. Проучени са 60 култови ями.

Евакуираха живеещите в 20 къщи във в.с. Черниците край Бургас

  • 12 Ян 2021
  • 386
Обитателите на 20 къщи във вилна зона "Черниците" край Бургас са били предупредени да напуснат домовете си рано тази сутрин. Разпореждането на кмета Димитър Николов е заради критичното покачване на нивото на р. Маринка.