София Филм Фест на брега стартира на 1 октомври

Организаторите припомнят на най-запалените фенове на киното, че 24-ти СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ ЛЯТО #ONLINE вече повече от 2 седмици предлага част от програмата си онлайн. Това се осъществява чрез платформата Festival Scope, лидер в предоставянето на онлайн фестивални услуги в света, в партньорство с Shift 72. Прожекциите стартираха на 25 юни и ще продължат до 19 юли - остава още една седмица, в която бургазлии имат възможност да гледат качествено кино и извън селекцията на бургаското издание! С #ОНЛАЙН формата си София Филм Фест се превърна във фестивал на цяла България. Любителите на киното в страната ни имат сериозни възможности да обогатят познанията си към едно по-различно, авторско и мислещо кино, което е възможно да се гледа само в рамките на голям международен фестивал. Програмата на София Филм Фест на брега през октомври ще претърпи минимални промени спрямо планираната през март, но все пак ще се придържа към нея възможно най-много. Киноманите, които държат да изпитат удоволствието от гледане на кино на голям екран, може да се насладят на онлайн прожекциите на останалите филми, които не влизат в бургаската програма. Избирайте филми и купувайте #онлайн билети, броят им е ограничен! à www.online.siff.bg Програмата на СФФ ОНЛАЙН включва 88 заглавия, като част от тях са филми от конкурсните програми на 24-тия СФФ: Международен конкурс за първи и втори филми, Балкански конкурс, Документален конкурс, Конкурс за български късометражен филм. Сред тях са "Сестра" на Светла Цоцоркова, "Риба, плуваща по гръб" на Елица Петкова, "Как да имитираш война" на Рудолф Херцог, "Среднощно" на Натали Бианкери, "18% сиво" на Виктор Чучков син, "Баща" на Сърдан Голубович, "Три сестри" на Емин Алпер, "Медена земя" на Тамара Котевска и Любомир Стефанов (с две номинации за Оскар), "Игра с вълните: изкуството на звука в киното" на Мидж Костин. В програмата има и филми от рубриките "Ново българско кино", "Киното днес" (филми на утвърдени световни режисьори), "Калейдоскоп" и други. Сред тях са "Предателят" на Марко Белокио, "Въпреки мъглата" на Горан Паскалевич, "Върба" на Милчо Манчевски, "Мартин Идън" на Пиетро Марчело, "Държавно погребение" на Сергей Лозница, "Последният час на г-н Кол" на Дорон Еран, "Младият Ахмед" на Братя Дарден, "Извинявайте, че не ви намерихме" на Кен Лоуч, "Физика на тъгата" на Теодор Ушев, анимационните филми за деца и родители, озвучени на български език, "Чутовното нашествие на мечките в Сицилия" на Лоренцо Матоти и "Пътешествието на Принца" на Жан-Франсоа Лагиони и Ксавие Пикар. Ø Филмите са на разположение за ограничен брой гледания в рамките на период от 24 дни (25 юни - 19 юли) Ø В момента, в който изберете даден филм и си купите #онлайн-билет, имате 5 дни, в които можете да го гледате. Ø От първото пускане на филма, след като го изберете, имате 24 часа, в които можете да го гледате. Следете подробностите за пълната програма на сайта на фестивала www.siff.bg, както и в социалните мрежи (Facebook, Twitter, Instagram, YouTube) на фестивала.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 271
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 252
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 257
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 539
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 509
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.