« август 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Ще има държавна помощ за цирковото изкуство

Ще има държавна помощ за българското цирково изкуство. Това е договорено след среща между създателя на цирк Балкански акад. Александър Балкански и министъра на културата Боил Банов. Циркът у нас и по света пострада сериозно от пандемията. И дори един от най- известните циркове в света – Цирк дьо Солей обяви фалит. В България има девет частни цирка, най-голям е цирк Балкански създаден преди 20 години от академик Александър Балкански.Тази година фамилията отбелязва и 200 години история в това изкуство. Пандемията обаче се отрази сериозно на цирка. Представления няма, а загубите са огромни. Дори световноизвестният цирк дьо Солей обяви фалит. След проведена среща с министъра на културата Боил Банов академик Балкански обяви, че помощ за българския цирк ще има. Цирк Балкански е в очакване на рестарт. Той е предвиден за 1 септември, когато представленията ще бъдат открити под чисто ново шапито. Първите два премиерни спектакъла ще бъдат посветени на лекарите на първа линия в борбата с КОВИТ 19 и полицаите. А академик Балкански все още живее със своята мечта – България да има стационарен цирк и академия за цирково изкуство която да подготвя кадри. Според създателя на най-големия пътуващ цирк на Балканския полуостров пък фокусът за справяне с всяка криза се нарича труд. източник: ТВ Европа

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Има опасност от анулиране на полетите от Германия заради ръста на коронавирус у нас

  • 12 Авг 2020
  • 31
Министърът на туризма Марияна Николова предупреди, че е необходимо да убедим Германия, че спазваме противоепидемичните мерки. Тя каза още, че иначе има опасност за анулиране на полетите.

Млад мъж нападна 12 годишно дете за 80 стотинки

  • 12 Авг 2020
  • 34
12-годишно дете е нападнато и заплашвано с нож посред бял ден в жк „Меден рудник“. За случая е съобщено вчера на обяд, съобщават от полицията.

Протестите в столицата и страната продължават

  • 12 Авг 2020
  • 39
Нова блокада в столицата. Протести се провеждат и в други големи градове в страната. Кръстовището при Ректората на Софийския университет отново е затворено от протестиращи.

"Интересни решения, които ще успокоят хората" обеща премиерът

  • 11 Авг 2020
  • 144
"Интересни решения" се очакват от премиера Бойко Борисов. Той увери, че те ще успокоят хората.

Десет училища разкриват иновативни центрове със средства от МОН

  • 11 Авг 2020
  • 130
Десет бургаски училища са одобрени и ще получат средства за разкриване на иновативни технологични центрове, специализирани кабинети за практическо обучение и съвременна образователна среда за своите възпитаници.