Призоваха на разпит началника на Националната служба за охрана

  • 01 Юли 2020
Специализираната прокуратура е призовала на разпит началника на НСО генерал Красимир Станчев. Разпитът е във връзка с разследването за престъпно сдружение с цел търговия с влияние, по което показания даваха президентският секретар Пламен Узунов и бизнесменът Пламен Бобоков. От съобщението става ясно, че причината за разпита на Станчев са установени манипулации по един от мобилните телефони, ползвани от Узунов, тъй като се оказало, че той се намира в автомобил от кортежа на президента. От съобщението става ясно, че в рамките на делото за търговия с влияние са били иззети три телефона, ползвани от президентския секретар. На един от тях са били възстановени разговори, снимки, видео- и аудиофайлове без подробности какви. Вторият е бил заключен с код, различен от предоставения от Узунов, а третият - с незаредена батерия и със следи от манипулация върху него. Това е било потвърдено и след като телефонът е бил включен, но не е могъл да бъде ползван, тъй като също имал заключващ код. Именно за да може да даде тези кодове, в Следствието е призован и самият Пламен Узунов.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 350
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 325
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 330
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 613
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 583
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.