Журналистите в Гърция стачкуват заради липсата на колективни трудови договори

Стачката на пресата ще продължи от 5 сутринта във вторник (16 април) до 5 сутринта в сряда (17 април) и ще засегне новинарски сайтове, телевизионни канали, държавната телевизия ERT и радиото. В съвместно изявление Гръцката федерация на журналистите (POESY), Съюзът на журналистите на атинските вестници (ESIEA) и други прессъюзи заявиха, че отказът на работодателите да съгрешат CLAs „накара служителите да получават мизерни заплати, които не са достатъчно, за да покрият основните си семейни и лични нужди.“ Те също протестираха срещу „продължаващия и непрекъснато нарастващ натиск върху журналистиката и журналистите и в крайна сметка върху надеждната и безплатна информация, която е крайъгълен камък на демократичното функциониране“. Медийната стачка се провежда преди голямо общо напускане, свикано от синдиката на работниците в частния сектор GSEE в сряда заради нарастващите разходи за живот, липсата на CLAs и защитата на доходите от инфлация. Стачката на 17 април ще спре повечето обществени транспортни и фериботни услуги. www.ekathimerini.com

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЗИНФЕКЦИОННА СТАНЦИЯ – БУРГАС ЗАПОЧВА ИМАГОЦИДНИ ОБРАБОТКИ СРЕЩУ КОМАРИ

  • 27 Май 2024
  • 49
Във връзка със затоплянето и получени сигнали, от днес "Дезинфекционна станция - Бургас" започва с първите имагоцидни обработки срещу комари на паркове, градини и биотопни зони, които ще се извършват от 00:30 до 4:30 часа в периода 27 май – 7 юни по следния график:

Агенцията по заетостта започва да приема заявления за обучения с ваучери за заети лица

  • 27 Май 2024
  • 60
От днес, 27 май 2024 г., Агенция по заетостта стартира прием на заявления за обучение с ваучери по проект „Квалификация, умения и кариерно развитие на заети лица”.

МОРСКО ПЪТЕШЕСТВИЕ ДО КТК „ЧЕНГЕНЕ СКЕЛЕ“ ОЧАКВА ДЕЦАТА НА 1 ЮНИ

  • 27 Май 2024
  • 75
Морско пътешествие до КТК „Ченгене скеле“ очаква децата на 1 юни

АВИОМУЗЕЙ – БУРГАС КАНИ ДЕЦАТА НА ИНТЕРЕСЕН ПРАЗНИК НА 1 ЮНИ, ВХОДЪТ Е БЕЗПЛАТЕН

  • 27 Май 2024
  • 66
Авиомузей Бургас празнува Международния ден на детето. Каним всички малки и пораснали деца на 1 юни, за да се впуснем заедно в едно истинско приключение в света на самолетите.

Позиция: България няма да изпраща военнослужещи на територията на Украйна

  • 27 Май 2024
  • 77
България няма да участва по никакъв начин с военнослужещи на територията на Украйна.