Изменение на климата: Ел Ниньо приключи

Австралийското бюро по метеорология казва, че Тихият океан се е "охладил значително" през последната седмица. Този естествен епизод, който започна миналия юни, доведе до по-топли води на повърхността на Тихия океан, добавяйки допълнителна топлина към атмосферата. Но какво ще се случи след това е несигурно, казват изследователите. Поредица от скорошни глобални месечни високи температурни рекорди накара някои учени да се страхуват, че светът може да навлезе в нова фаза на още по-бързо изменение на климата. Учените казват, че месеците след края на Ел Ниньо ще дадат ясна индикация дали последните високи температури се дължат на ускореното изменение на климата или не. Какво е Ел Ниньо и как променя времето? Световните корали побеляват от смъртоносната топлина на океана Производството на храни в Обединеното кралство е застрашено след екстремни наводнения На всеки няколко години настъпването на Ел Ниньо води до драматична промяна на времето в много части на света. Приливът на по-топла вода, който излиза на повърхността край бреговете на Перу в Южна Америка, е свързан с увеличени суши и наводнения в различни части на света. www.bbc.com

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Криминалисти от ОДМВР – Пловдив задържаха трима участници в телефонни измами за над 30 000 лева

  • 30 Апр 2024
  • 189
Разследването започнало в Трето РУ по идентични сигнали, получени в периода 23 - 27 април от четири възрастни пловдивчанки, станали жертви на един и същи измамен сценарий.

Министър Калин Стоянов наблюдава обучителен процес на ученици, демонстриран на изградения полигон в района на Панчарево

  • 30 Апр 2024
  • 199
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, заедно с неговия заместник Тони Тодоров и и.д. главния секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев, присъстваха на обучителен процес на четвъртокласници от столичното 39 СУ „Петър Динеков“.

Полицията в Перник се самосезира за случай на рисково шофиране след клип в интернет

  • 30 Апр 2024
  • 198
Във връзка с публикуван в интернет и медиите видеоклип за рисково шофиране – дрифт на лек автомобил, на 28 април 2024 г. на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в областния град, ръководството на ОДМВР – Перник се самосезира и предприе действия за установяване на водача.

Община Созопол подари автобус на училището в с. Зидарово

  • 30 Апр 2024
  • 198
Община Созопол подари автобус на училището в с. Зидарово

Площад „Св.св. Кирил и Методий” в Поморие ще бъде временно затворен на Великден

  • 30 Апр 2024
  • 212
Във връзка с провеждането на традиционните Великденски хора, движението и престоя на МПС и ППС на централен площад „Св.св. Кирил и Методий” ще бъде временно ограничено на 05.05.2024 г. /неделя/ – от 08.00 ч. до 14.00 часа.