Кой е най-дълбокият хотел в света

При настаняване гостите получават каска, челна лампа, ботуши и планински водач. Пътуването - на около 1400 фута под земята до най-дълбокия хотел в света в района на Сноудония в северен Уелс - отнема нерви. Гостите се спускат в тъмни пещери, навигират през наводнени тунели и се провират през някои доста тесни места. В продължение на повече от 200 години миньорите извличаха шисти от планината Сноудън, като голяма част от работата се извършваше на светлина от свещи. В процеса те създадоха лабиринт от тунели. Изтощителното пътуване до хотел Deep Sleep, който отвори врати за първи път през април 2023 г., отнема около четири часа. Гостите пристигат в хотела, за да намерят кабини с контролиран климат, а подземните води помагат за генерирането на електричество. Има Wi-Fi и баня. Течаща вода идва от извор, но няма душ. Вечерята идва в торбичка.Цената за дълбок сън в каюта за двама е близо 500 долара на вечер.Deep Sleep се изпълнява веднъж седмично, от събота вечер до неделя сутрин. дълбочина 1375 фута осигурява околна целогодишна температура от 10 градуса по Целзий. Това определено е хладно, но приблизително същото като нощната температура в Уелс през юни и септември. Така че, ако сте къмпингували на палатка навън през тези месеци, ще се почувствате подобно.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Twitter ще бъде забранен в целия ЕС?

  • 29 Апр 2024
  • 64
Twitter ще бъде забранен в целия ЕС, ако не спазва новите разпоредби относно дезинформацията, заяви френският министър на цифровия преход и телекомуникациите Жан-Ноел Баро. Предупреждението идва малко преди Законът за цифровите услуги на ЕС да влезе в сила на 25 август.

Вече има отреден терен за изграждане на сграда на ново спортно училище в Бургас

  • 29 Апр 2024
  • 65
Вече има отреден терен за изграждане на сграда на спортно училище, с прилежащата спортна инфраструктура и общежитие.

Вълна от кандидат-студенти за специалност „Медицина” на предварителните изпити в Университет „Проф. д-р Асен Златаров” - Бургас

  • 29 Апр 2024
  • 93
412 студенти се явиха на предварителните изпити по биология и химия за специалност „Медицина” в бургаски държавен Университет „Проф. д-р Асен Златаров”, която е една от най-желаните.

БУРГАСКИ ПРАЗНИЧНИ СЪБИТИЯ В ДНИТЕ ДО 6 МАЙ

  • 29 Апр 2024
  • 98
През изминалия уикенд Бургас се превърна в истински водовъртеж от събития, в които се включиха стотици хора като участници и хиляди като публика.

На ретро парада в Сливен за първи път в България беше представен Буик от епохата на Ал Капоне

  • 29 Апр 2024
  • 90
На Лазаровден в Сливен се проведе 11-ото издание на парада за ретро автомобили и мотоциклети.