„Възраждане“ внесе законопроект за излизане на България от НАТО

Март 14, 2024 България
Законопроект за денонсиране на Северноатлантическия договор е внесен в деловодството на Народното събрание от „Възраждане“. Предложеният закон отменя Закона за ратифициране на Северноатлантическия договор, подписан на 4 април 1949 г. във Вашингтон, приет от 39-ото Народно събрание на 18 март тази година. „Продължаващото членство на България в НАТО е не само вредно за отбраната и въоръжаването ни, но и става все по-опасно за суверенитета ни и за националната сигурност на България“, посочват от „Възраждане“ в мотивите към законопроекта.

Служителят не е длъжен да отговаря на работодателя си по време на почивка

Март 14, 2024 България
Депутатите одобриха направеното в залата редакционно предложение на Божидар Божанов от ПГ на "Продължаваме промяната-Демократична България", според което с трудовия договор може да се уговаря повече от едно място за работа, а работодателят може да промени трудовото място за не повече от 30 работни дни годишно по писмено искане на работника при условия, определени в трудовия договор или по вътрешни правила в предприятието, предаде БТА.

Откриват изложба в чест на Наоми Кембъл

Март 14, 2024 Любопитни
Наоми Кембъл каза, че се чувства „претоварена и стресирана“, докато билетите се продават за изложба в нейна чест.

Президентът: В дни на всеобщо смирение и преклонение пред паметта на Патриарх Неофит политическите страсти са неуместни

Март 14, 2024 България
Държавният глава отложи връчването на мандата за съставяне на правителство за понеделник от 12.00 часа

SpaceX изстрелва ракета Starship при трети тестов полет

Март 14, 2024 Любопитни
Ракетата Starship на SpaceX изстреля третия си тестов полет от съоръжението Starbase в Бока Чика, Тексас, и постигна множество етапи , преди да се разпадне.

20 БУРГАСКИ УЧИЛИЩА, ЗАВЕДЕНИЯ И СПОРТНИ ОБЕКТИ ПОЛУЧИХА НАГРАДИ „ЕКОЗВЕЗДИ“

Март 14, 2024 Бургас
20 бургаски училища, заведения и спортни обекти получиха награди за това, че са били най-активни в инициативата „Екозвезди“ на „Екопак“, в партньорство с Община Бургас, за разделното събиране на отпадъци от опаковки.

В Equilibrium Botique Bar Burgas ще се проведе,, Курс за любители и Уиски дегустатори,, от Българската Уиски Академия (BgWA)

Март 14, 2024 Бургас
Българската Уиски Академия (BgWA) е основана в началото на 2020г., в тясно сътрудничество с Edinburgh Whisky Academy (EWA), Scotland, като директен агент за България.

За изграждане на обект за производство на енергия от възобновяеми източници вече ще се иска одобрение от министъра

Март 14, 2024 България
С извършени промени в Закона за изменение и допълнение на Закона за енергетиката (Обн. ДВ, бр. 16 от 23.02.2024 г.) са направени изменения в Закона за опазване на земеделските земи (ЗОЗЗ).

Базар на професиите ще се проведе тази събота в Спортна зала "Бойчо Брънзов"

Март 14, 2024 Бургас
Базар на професиите` 2024 ще се проведе тази събота, 16 март, от 11.00 часа в Спортна зала „Бойчо Брънзов“. Събитието ще бъде открито с празнична програма и ще продължи до 14.00 часа на същия ден.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!