Нахлуването на Русия в Украйна в перспектива

Март 3, 2022 Светът
Нека не се заблуждаваме, на 24 февруари светът се събуди за една нова реалност. Преди тази дата Западът се отнасяше към Русия като към дразнител, омаловажаван от икономическия и дори военния елит като нищо повече от „гигантска бензиностанция, маскирана като нация“, по думите на Джон Маккейн, вече покойния сенатор от Аризона (Кирил Петков е цитирал Маккейн).

Бургас осъмна с още поскъпнали горива

Март 3, 2022 Бургас
Бургас осъмна със значително поскъпнали горива. Проверка по най-големите градски бензиностанции, показа сериозни опашки от автомобили и завишени цени на масовия А95 и дизела с по десетина стотинки за литър сравнимо с предходния ден.

Честваме националния празник на България - 3 март

Март 3, 2022 България
Честваме Националния празник на България. В Бургас, с тържествена церемония по издигане на националния и европейския флаг стартира церемонията за отбелязване на 144 години от освобождението на България от османско робство.

Един милион души са избягали от войната в Украйна

Март 3, 2022 Светът
Върховният комисариат на ООН за бежанците съобщи, че един милион души са избягали от Украйна от началото на руската инвазия в страната преди по-малко от седмица. Това е безпрецедентна по скоростта си бежанска вълна през този век. В нашата страна вече има над 1000 украинци, избягали от войната, а 7300 чакат гражданство.

Традиционното третомартенско авто-мото шествие се проведе в Бургас

Март 3, 2022 Бургас
За пета поредна година се проведе Традиционното третомартенско авто-мото шествие в Бургас . Българовското шествие стартира от Морска гара ,премина през града под полицейски ескорт и се придвижи в посока град Българово, през „Ветрен“. Тази година мотористи на Морска гара, преди да дойде основната група, не бяха допускани.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!