« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Традиционното третомартенско авто-мото шествие се проведе в Бургас

За пета поредна година се проведе Традиционното третомартенско авто-мото шествие в Бургас . Българовското шествие стартира от Морска гара ,премина през града под полицейски ескорт и се придвижи в посока град Българово, през „Ветрен“. Тази година мотористи на Морска гара, преди да дойде основната група, не бяха допускани. С много настроение под звуците на странджанска музика, с красиви носии и българското знаме бе поставено началото на шествието от Морската гара в Бургас.  Горди българи сме, непреклонни, непоколебими, непобедими, потомци на силни и смели родове Нека да не си  забравяме историята и нека да не се делим. Да запазим паметта на нашите освободители, да не се  пренаписва историята - казаха участниците. В мото - шествието се включиха всички членове на бургаските мото клубове, свободни мотоциклетисти от града и областта и всички, които искаха да отдадат почит към загиналите за нашата Свобода. В град Българово, с кратък поздрав, шествието бе посрещнати от странджанските джура гайди и тъпани. На площада в Българово, за няколко секунди, наредени всички мотористи, участници в шествието почетОХА зверски изкланите българи с рева на МОТОРИТЕ си“След пристигането в Българово се образува И ТРАДИЦИОННОТО пешеходно шествие, отново под звуците на Странджа, към храм „Св. Атанасий“, за полагане на цветя и венци.Организаторите както всяка година стриктно следваха правилата за безопасност с оглед масовото мероприятие е и осигуриха редът, дисциплината и правилата по време на придвижването в колона. На събитието не се допускат партийни или противопартийни лозунги и знамена.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 101
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 117
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 130
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 146
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 118
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение