ЕК обяви, че положението с африканската чума по свинете в България е "много тревожно"

Август 8, 2019 България
Разпространението на африканска чума по свинете в България, което заплашва свиневъдството в страната, буди тревога. Това каза днес говорителката на Европейската комисия Ана-Кайса Итконен, цитирана от Ройтерс и БТА.

Затрупани хора и разрушени сгради след силен трус в Турция

Август 8, 2019 Светът
Земетресение с магнитуд 6 по Рихтер бе регистрирано днес в югозападния турски окръг Денизли, съобщиха турски телевизии, като се позовават на турската правителствена Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД).

Кметът даде старт на проекта за нова библиотека

Август 8, 2019 Бургас
Дълги години сградата на бившата немската болница беше държавна собственост, но благодарение на решение на МС и в отговор на огромната нужда на град Бургас от нова съвременна библиотека, която да събере на едно място 4-те лъча на регионалната библиотека вече сградата е собственост на Община Бургас.

Може ли доброто да е лошо?

Август 8, 2019 Любопитни
Всеки човек има своя собствена представа за добро и лошо и тя е свързана със степента на неговото интелектуално, емоционално и психическо развитие. Т.е. всеки разбира тези понятия през призмата на собствената си гледна точка.

В Гренландия са се разтопили 200 млрд. тона лед

Август 8, 2019 Светът
Вследствие на рекордно високите температури през изминалия месец, които достигнаха до 20 градуса, ледниците в Гренландия са загубили огромно количество от обема си.

Днес е Международният ден на котката

Август 8, 2019 Любопитни
Днес е Международният ден на котката. По този повод вестник "Дейли експрес" и сайтът Бъзфийд предлагат интересни факти за любимите на мнозина писани, предаде БТА.

Нов паркинг за „Братя Миладинови“, нова детска площадка за „Лазур“

Август 8, 2019 Бургас
Паркинг с 50 места изгради Общината при бл. 42 в к-с "Братя Миладинови".

Как да го постигнете безупречен тен на плажа

Август 8, 2019 Любопитни
Моренце, коктейли, припичане на плажа, забавления с приятели. Има хора, които все още мечтаят за тези летни радости, тъй като тепърва ще излизат в отпуск.

Какво ще остане след нас до края съществуването на Вселената

Август 8, 2019 Любопитни
Всеки от нас излъчва в невидимата за човешкото око част от спектъра - инфрачервения, огромно количество енергия под формата на електромагнитни вълни/частици - фотони. Човешките термични инфрачервени емисии са най-вече в интервала 6000-15000 нанометра.

Трус с магнитуд 5,9 удари Тайван

Август 8, 2019 Светът
Земетресение с магнитуд 5,9 бе регистрирано край Тайван днес, предаде ТАСС, като се позова на Геоложкия институт на САЩ.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!