Как да го постигнете безупречен тен на плажа

Моренце, коктейли, припичане на плажа, забавления с приятели. Има хора, които все още мечтаят за тези летни радости, тъй като тепърва ще излизат в отпуск. Ако попадате в групата на онези, които все още не са ходили на басейн и кожата им е твърде бяла, трябва да се погрижите тя да привикне със слънчевите лъчи, за да нямате неприятности по време на почивката. Когато ходите или се връщате от работа, слънцето неминуемо е „докоснало“ вашата кожа. Въпреки това, има голям риск да изгорите и се обелите веднага, ако не се подготвите за морето. Ето няколко съвета за това как да се грижите за кожата си пред плажуването, за да хванете безупречен тен и предотвратите рак на кожата: Премахване на мъртвата кожа В случай, че кожата ви вече е изгоряла поради невнимание от ваша страна, трябва да премахнете мъртвите клетки, за да може да не изгорите на петна. Онова, което трябва да направите, е да се подложите на химически пилинг. Така ще премахнете роговите клетки и ще насърчите регенерацията на кожата. Процедурата не само подобрява кръвообращението в тъканите, а и помага за по-добрата хидратация на кожата. Вследствие на това се подобрява клетъчният имунитет, което е предпоставка за по-хубав и равномерен тен. Най-добре е да отидете на пилинг поне 2 седмици преди заминаването. Ако времето е по-малко, рискувате да получите пигментни петна и да изгорите по-лесно. Хващане на загар малко по малко Няма как да ходите на басейн в града, когато сте на работа. Въпреки това, след края на работния ден може да ползвате слънчевите лъчи на вашата тераса, за да привикне кожата. Ако сте твърде бели, не се увличайте първия ден на плажа. Трябва да се печете умерено, особено първите два дни. На всеки 15 минути се обръщайте и не стойте на плажа в най-големите горещини. Внимавайте и със стоенето във водата, защото там най-много се изгаря. Може да увеличавате по малко излагането на кожата на слънце с всеки изминал ден. Задължително си вземете качествен слънцезащитен продукт и лосион за след плаж. Пийте много вода Не забравяйте, че в горещините тялото може много лесно да се дехидратира и изсуши. За да има живот в кожните клетки и да предотвратите хиперпигментация, трябва да пиете минимум 2-2,5 литра вода на ден. Яжте храни, богати на полезни вещества Има много плодове и зеленчуци, които подпомагат хидратацията на организма през лятото. Освен вода, от която тялото ни се нуждае, много продукти съдържат витамините А, Е и С, както и антиоксиданти, които се борят със свободните радикали. По-конкретно витамин Е подпомага овлажняването на кожата, а С я предпазва от стареене. Кое е най-подходящото време за плаж? Жълти и оранжеви плодове, съдържащи бета каротин; месо, риба, пилешко, млечни продукти; авокадо и различни ядки, морски дарове, са нещата, на които може да наблегнете по време на вашата почивка. tialoto.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 339
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 312
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 321
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 318
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 283
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.