Операта готви грандиозен арт фестивал на Бегликташ

Август 13, 2019 Култура
След изключителните отзиви за белкантовия спектакъл "Норма" на Белини, поставен за първи път сред естествения декор на тракийското светилище Бегликташ, ръководството на Държавна опера — Бургас има идея за постоянно провеждащ се оперен форум на свещеното място.

Учени създадоха виртуални вселени със суперкомпютър

Август 13, 2019 Любопитни
Учени от Университета на Аризона са създали милиони виртуални вселени, използвайки суперкомпютъра Ocelote на висшето учебно заведение. Целта е била да се изследва развитието на галактиките и останалите обекти в компютърно - генерирания космос.

Пласидо Доминго е обвинен в сексуален тормоз

Август 13, 2019 Светът
Считан за един от най-големите оперни певци на всички времена, 78-годишният Доминго е и виден диригент и директор на Лосанджелиската опера. Обвинителките му и други представители на бранша обаче познават и "смутната" му страна, която е обществена тайна в света на операта.

Днес е Международният ден на левичарите

Август 13, 2019 Любопитни
Днешния 13 август светът отбелязва като Международен ден на левичарите. Празникът е учреден през 1992-ра година от Клуба на левичарите във Великобритания, но в днешно време се отбелязва по целия свят.

Американска виза ще се дава само на "финансово независими" кандидати

Август 13, 2019 Светът
Департаментът по вътрешна сигурност на Съединените щати обяви в понеделник, че ще започне да проучва доходите на кандидатите за временни или постоянни визи, за да реши дали ще им бъде разрешено да влязат в САЩ, предаде БНР.

"Росатом": Ядрената експлозия е свързана с изпитания на нови оръжия

Август 13, 2019 Светът
Четири дни след ядрената експлозия, при която загинаха най-малко петима учени в база в Русия, руските власти признаха вчера, че инцидентът е свързан с изпитания на нови оръжия, и обещаваха да ги доведат докрай, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Нов законопроект бърка здраво в джоба на шофьорите

Август 13, 2019 България
Всеки автомобил в България ще трябва да има технически паспорт, който ще се издава след тежък основен преглед. В него ще се вписва информацията, която и сега фигурира в регистрационния талон, плюс други данни- прегледи, премени в конструкцията, претърпени катастрофи и др.

България плати на САЩ 1.2 милиарда долара за F-16

Август 13, 2019 България
Министерството на отбраната е превело цялата сума в размер на 1.2 милиарда щатски долара по международните договори за доставката от Правителството на САЩ на осем самолета F-16 Block 70 и свързаното с тях оборудване и въоръжение.

МО подготвя за продажба три полуострова по Южното Черноморие

Август 13, 2019 България
Три полуострова в най-красивите части на Южното Черноморие, терени на метри от морето, предвидени за застрояване, както и имоти в атрактивни части на София възнамерява да продаде до края на годината Министерството на отбраната.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!