Анамария Коева, Янчо Чолаков и Николай Фенерски спечелиха литературните награди за 2019 г.

Декември 2, 2019 Култура
Анамария Коева, Янчо Чолаков и Николай Фенерски спечелиха литературните награди на Бургас за 2019 г. Връчи ги Диана Саватева. От комисията по култура в националния парламент, тя се завърна в родния град, за да оглави като заместник- кмет ресора "Култура, туризъм и спорт".

България да обяви расизма за утежняващ всяко престъпление, призова Съветът на Европа

Декември 2, 2019 България
Сред стъпките, които правителството трябва незабавно да предприеме, е обявяването на расистките подбуди като утежняващи при всяко престъпление и да се приложат решенията на Европейския съд за правата на човека.

До дни отварят коледните къщички

Декември 2, 2019 Бургас
Коледните къщички на площад "Тройката"ще заработят до дни. В петък, когато е Никулден, дървените заведения трябва да приемат стотиците посетители на тържествата по повод празника на Бургас.

Палят светлините на елхата на 6 декември

Декември 2, 2019 Бургас
Приключва монтажа на празничната украса в Бургас. Тази година тя ще бъде с нова визия и значително обогатена. По традиция коледното дърво ще светне на празника на Бургас – Никулден, 6 декември.

Китай наложи санкции срещу САЩ

Декември 2, 2019 Светът
Китай наложи санкции срещу американската правозащитна организация "Хюман Райтс Уоч" и забранява влизането на американски кораби в Хонконг. Това съобщи на брифинг в понеделник говорителят на външното министерство Хуа Чунинг.

Изложба представя българската коледна традиция в австрийския град Варграйн

Декември 2, 2019 Бургас
Коледните празници от Бургаско са представени в специална изложба в музея „Тиха нощ“, намиращ се в алпийския курорт Ваграйн. Изложбата е дело на Регионален исторически музей Бургас в сътрудничество с местното туристическото дружество и Почетното консулство на Австрия в Бургас.

НОИ изплаща от 9 декември коледната добавка на пенсионерите

Декември 2, 2019 България
Изплащането на пенсиите за декември от Националния осигурителен институт (НОИ) ще започне на 9 декември (понеделник) и ще приключи на 20 декември (петък), съобщиха от пресцентъра на НОИ.

Филмът за Кристо "Да ходиш по вода" тръгва в кината от 20-и декември

Декември 2, 2019 Любопитни
Филмът "Да ходиш по вода", който разказва за световноизвестния артист Кристо и неговото приключение, наречено "Плаващите кейове", ще можем да гледаме от 20-и декември, предколедно в кината. Режисьор на филма е Андрей Паунов.

Остават четири дни до Никулден, а бургаските музиканти вече усилено репетират

Декември 2, 2019 Бургас
Остават само четири дни до празника на Бургас - 6-ти декември, Никулден, когато градските улици и площади ще се изпълнят отново с много музика, настроение и усмихнати хора.

Бургас отбелязва Никулден с рекордните седем спортни прояви

Декември 2, 2019 Бургас
Богатата спортна програма по случай празника на Бургас Никулден тази година стартира с традиционния шосеен пробег.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!