ПРЕДСТАВИХА КОНЦЕПЦИЯТА ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА НОВ МЕЖДУНАРОДЕН АКАДЕМИЧЕН ЦЕНТЪР В БУРГАС

Създаване на Иновативна Екосистема за Устойчиво икономическо развитие и Туризъм чрез изпълнение на интегрирани инвестиции в Образование, Наука и Технологии“. Това бе обявено по време на общественото обсъждане на проекта, в който водещ партньор е Община Бургас. На събитието присъстваха зам.-кметовете на Община Бургас Весна Балтина, Станимир Апостолов, Михаил Ненов и Манол Тодоров, представители на университетите в Бургас, директорът на РИМ – Бургас д-р Милен Николов, експерти, общински съветници, журналисти и заинтересовани лица. „Цялата концепция е изградена така, че да извлечем най-доброто от историческото минало, като използваме това, което имаме в момента. Всъщност инвестициите ще бъдат насочени към най-важното, което имаме – това са нашите деца, нашите младежи, които са нашето бъдеще.“, каза при представянето на концепцията Весна Балтина. Това е концепция, която не само отговаря на визията на Община Бургас за периода 2021 – 2027 година, а и на всички стратегически цели на администрацията. Тя отговаря и на новата ни политика, която е свързана с демографията, допълни Балтина. Целта е чрез инвестиции да се симулира научният потенциал, младежката заетост, средното образование и университетското образование. Концепцията предвижда изграждането на международен академичен център. Той ще разполага с учебна сграда, библиотека, студентски общежития, заведение за хранене, зона за спорт. Предвижда се всички сгради в кампуса да бъдат изградени по най-съвременни технологии, с енергоспестяващи системи, зелени площи. Преминаващите етапа на административно съответствие и допустимост концепции за интегрирани териториални инвестиции подлежат на публични консултации и допълнителна приоритизация от страна на Звеното за предварителен подбор и разширения състав на Регионалния съвет за развитие.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

По международните стандарти сме за тройка на матурата по български език

  • 27 Май 2024
  • 24
По международните стандарти сме за тройка на матурата по български език. 50% от включилите се в кампанията за грамотност „Животът няма „аУтокорект“, която „Как се пише?“ организира в помощ на зрелостниците, не могат да се справят с пунктуационните правила в българския книжовен език.

Въвеждат такса мощност за тока?

  • 27 Май 2024
  • 54
Не е достатъчно успокоението, че токът за бита ще поскъпне само с около 2%, което направи шефът на КЕВР Иван Иванов. Той обясни, че в увеличението влизат и промените на мрежовите цени, които комисията ще одобри.

Защо транспортът ни е като в Африка?

  • 27 Май 2024
  • 56
Министър Гвоздейков се опита да обясни защо от Русе до Пловдив се пътува над седем часа с автобус през София, а разстоянието е 280 км Правим всичко възможно да изпълним проектите, които са важни са повишаване на скоростта и безопасността в БДЖ, каза той.

ДЕЗИНФЕКЦИОННА СТАНЦИЯ – БУРГАС ЗАПОЧВА ИМАГОЦИДНИ ОБРАБОТКИ СРЕЩУ КОМАРИ

  • 27 Май 2024
  • 74
Във връзка със затоплянето и получени сигнали, от днес "Дезинфекционна станция - Бургас" започва с първите имагоцидни обработки срещу комари на паркове, градини и биотопни зони, които ще се извършват от 00:30 до 4:30 часа в периода 27 май – 7 юни по следния график:

Агенцията по заетостта започва да приема заявления за обучения с ваучери за заети лица

  • 27 Май 2024
  • 74
От днес, 27 май 2024 г., Агенция по заетостта стартира прием на заявления за обучение с ваучери по проект „Квалификация, умения и кариерно развитие на заети лица”.