Професионална гимназия по туризъм “Проф. д-р Асен Златаров”ще модернизира учебната среда със 730 000 лв.

Стойността на проекта е 730 000 лева и е по програма “ОБразование”. Целта е да се даде допълнителна професионална подготовка на учениците в модернизирана учебна среда С реализацията на заложенаната дейност ще бъдат осигурени съвременни условия за по-атрактивно и мотивиращо обучение на учениците, с гарантиран равен достъп, без дискриминация и разделение по отношение на пол, раса и вероизповедание. Дейностите ще се изпълни на три етапа: – първи етап – работни срещи на екипа от гимназията с партньорите: – втори етап – изпълнение на изготвения план в първия етап, който включва семинари, уъркшопи, произвоствени екскурзии, срещи на място; -трети етап – обратна връзка. В рамките на проекта се цели подобряване на връзката ученик – училище – родител – работодател и популяризиране на система на обучение. Ще бъдат определени области за пробно стажуване,подготовка за преход в дуално обучение; утвърден график и сключени договори; закупуване на работни и предпазни облекла, и лични предпазни средства за учениците; издаване на сертификат за участие в пробното стажуване. Предвидено е и изплащане на стипендия на учениците преминали през пробно стажуване.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДВЕ ЕВРОПЕЙСКИ ТИТЛИ ДОНЕСОХА ВЪЗПИТАНИЦИ НА СКК "КИОКУШИН СПИРИТ" ОТ ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО

Две европейски титли донесоха възпитаници на СКК "Киокушин Спирит" от провелото се предеи дни във варненската зала “Владислав“ 37-о Европейско първенство по киокушин карате на категории за мъже и жени на категории, 17-то Европейско първенство за деца, юноши и девойки и 11-то Европейско първенство за ветерани.

По международните стандарти сме за тройка на матурата по български език

  • 27 Май 2024
  • 56
По международните стандарти сме за тройка на матурата по български език. 50% от включилите се в кампанията за грамотност „Животът няма „аУтокорект“, която „Как се пише?“ организира в помощ на зрелостниците, не могат да се справят с пунктуационните правила в българския книжовен език.

Въвеждат такса мощност за тока?

  • 27 Май 2024
  • 77
Не е достатъчно успокоението, че токът за бита ще поскъпне само с около 2%, което направи шефът на КЕВР Иван Иванов. Той обясни, че в увеличението влизат и промените на мрежовите цени, които комисията ще одобри.

Защо транспортът ни е като в Африка?

  • 27 Май 2024
  • 82
Министър Гвоздейков се опита да обясни защо от Русе до Пловдив се пътува над седем часа с автобус през София, а разстоянието е 280 км Правим всичко възможно да изпълним проектите, които са важни са повишаване на скоростта и безопасността в БДЖ, каза той.

ДЕЗИНФЕКЦИОННА СТАНЦИЯ – БУРГАС ЗАПОЧВА ИМАГОЦИДНИ ОБРАБОТКИ СРЕЩУ КОМАРИ

  • 27 Май 2024
  • 94
Във връзка със затоплянето и получени сигнали, от днес "Дезинфекционна станция - Бургас" започва с първите имагоцидни обработки срещу комари на паркове, градини и биотопни зони, които ще се извършват от 00:30 до 4:30 часа в периода 27 май – 7 юни по следния график: