За трета поредна година: Слънчев бряг е най-евтиният летен курорт в Европа

За трета поредна година Слънчев бряг е най-евтината от 42 дестинации в годишния международен списък на "Holiday Costs Barometer“. Базираният във Великобритания 14-годишен барометър за ваканционни разходи отчита най-подходящите за почивка дестинации в Европа и света през 2020 г. според техните цени. "Цените са паднали в над 3/4 от курортите и градовете по целия свят“, твърди институцията на своя уебсайт и добавя, че към списъка се присъединяват нови дестинации. Живописният Мармарис в югозападната турска провинция Мугла е подгласник на българския курорт, съобщава "Хюриет“. Ежедневните разходи в Слънчев бряг са 30,68 британски лири, докато в Мармарис са 44,15 паунда. "Барометърът проследява цените на осем туристически артикула - вечеря за двама с бутилка вино, гама безалкохолни и алкохолни напитки, слънчев крем и репелент срещу насекоми и др.", твърдят британските пощенски служби, домакин на наблюдателя. Наричаният "Европейска Калифорния" Алгарве в Португалия, Коста дел Сол в Испания, Прага в Чехия, Пафос в Кипър, Слима в Малта, Корфу в Гърция, Будапеща в Унгария и Порея в Хърватия са европейските дестинации в топ 10. В списъка с топ 10 на най-евтините дестинации в света след Слънчев бряг и Марамарис са Токио в Япония, Алгарве в Португалия, Коста дел Сол в Испания, Кейптаун в Южна Африка, Хой Ан във Виетнам, Бали в Индонезия, Прага в Чехия и Пафос в Кипър. Барометърът е съставен с помощта на национални и регионални туристически организации, сред които специализираните туроператори "Balkan Holidays“, "Travel Bag“ и "Marmaris Info“.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

От днес гражданите могат да проверят чрез ГД ГРАО номера на избирателната секция и мястото на гласуване на изборите на 9 юни

  • 29 Апр 2024
  • 16
От днес избирателите български граждани могат да проверят номера на избирателната секция и мястото на гласуване в изборите на 9 юни 2024 г. – за членове на Европейския парламент и на Народното събрание.

СУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ ПРАЗНУВА 155 ГОДИНИ С ГОЛЯМО ТЪРЖЕСТВО И ЗВЕЗДНИ ГОСТИ

  • 29 Апр 2024
  • 36
На 9 май, от 20:00 часа, на площад „Св. св. Кирил и Методий“ ще се проведе тържество, посветено на патронния празник на едноименното училище, което е и най-старото в Бургас.

Медици с джетове ще оказват спешна помощ на плажуващите?

  • 29 Апр 2024
  • 22
Медиците на плажа да се придвижват не с линейки, а с джетове, както и на всеки плаж да има екип с поне един лекар – това са само част от измененията в Наредбата за водно спасяване.

Деца от клуб за млади пещерняци в Дряново събират стотинки от пещерата "Бачо Киро", които вредят на обекта

  • 29 Апр 2024
  • 82
Посетителите на пещерата "Бачо Киро" в неделя спираха с любопитство, заглеждайки група деца и няколко възрастни, заети с някаква дейност по пътеките на обекта.

Продължава съвместната операция на МВР, Агенция „Митници” и НАП за противодействие на контрабандата и други престъпления през държавната граница ​

  • 29 Апр 2024
  • 90
Над 61 000 къса цигари, скрити в издълбани самуни хляб, са открити при митническа проверка в района на Дунав мост при Видин ​