Служители на ОДМВР – Пловдив иззеха близо 10 кг марихуана

В хода на специализирана операция срещу незаконното производство и разпространение на наркотични вещества криминалисти от Трето РУ разкриха две домашни оранжерии за марихуана в Пловдив и близко село. На адреса на мъж в район „Северен“ било установено изолирано помещение с изградени системи за осветление, отопление и вентилация, в което се отглеждали множество канабисови насаждения в различен стадий на развитие. При последвалите процесуално-следствените действия са иззети и осем пакета изсушена продукция с общо тегло 782 г, както и пушка с неустановен произход и начин на придобиване. Същевременно лаборатория с подобно оборудване била открита и в дома на жена от пловдивско село, където били създадени благоприятни условия да виреят над 40 корена от наркокултурата, а допълнително са конфискувани и почти 260 г марихуана. В резултат на професионалните действия на разследващи от същото районно управление е пресечена престъпната дейност и на друг наркодилър на територията на областния град. В жилището и автомобила му са открити голямо количество разфасовки с марихуана - общо над 2,8 килограма. Иззети са още три електронни везни, седем електронни цигари със съдържание на синтетичен канабиноид и четири епруветки със семена от рода на конопа. Полицейски служители от Първомай са иззели близо 6,2 кг марихуана. Наркотикът бил установен под формата на пакети и в насипно състояние в автомобила на криминално проявен и осъждан шофьор и при проверка претърсване в жилището му, извършено със съдействие на полицаи от ОДМВР – Хасково. По случаите са образувани две бързи и две досъдебни производства за престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК под наблюдение на Окръжна прокуратура – Пловдив. С постановление на наблюдаващ прокурор двама от извършителите са били привлечени като обвиняеми и приведени в ареста за 72 часа.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Започна строителството на новата пречиствателна станция на язовир „Ясна поляна“, инвестицията е за 22 милиона лева.

  • 29 Апр 2024
  • 195
С първа копка и водосвет се даде старт на едно от най-модерните хидротехнологични съоръжения по Черноморието, строено през последните десетилетия - обект „Аварийна реконструкция на филтърно и помпено стъпало на ПСПВ „Ясна поляна“ в с. Ясна поляна, община Приморско.

От днес гражданите могат да проверят чрез ГД ГРАО номера на избирателната секция и мястото на гласуване на изборите на 9 юни

  • 29 Апр 2024
  • 184
От днес избирателите български граждани могат да проверят номера на избирателната секция и мястото на гласуване в изборите на 9 юни 2024 г. – за членове на Европейския парламент и на Народното събрание.

СУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ ПРАЗНУВА 155 ГОДИНИ С ГОЛЯМО ТЪРЖЕСТВО И ЗВЕЗДНИ ГОСТИ

  • 29 Апр 2024
  • 195
На 9 май, от 20:00 часа, на площад „Св. св. Кирил и Методий“ ще се проведе тържество, посветено на патронния празник на едноименното училище, което е и най-старото в Бургас.

Медици с джетове ще оказват спешна помощ на плажуващите?

  • 29 Апр 2024
  • 192
Медиците на плажа да се придвижват не с линейки, а с джетове, както и на всеки плаж да има екип с поне един лекар – това са само част от измененията в Наредбата за водно спасяване.

Деца от клуб за млади пещерняци в Дряново събират стотинки от пещерата "Бачо Киро", които вредят на обекта

  • 29 Апр 2024
  • 175
Посетителите на пещерата "Бачо Киро" в неделя спираха с любопитство, заглеждайки група деца и няколко възрастни, заети с някаква дейност по пътеките на обекта.