Ямбол се подготвя за Национален ученически фестивал по утринна гимнастика и инициативата "Спортувай с президента"

Спортната надпревара, организирана от Община Ямбол, е посветена на Деня на българския спорт. Тя ще се проведе на 18 май, събота, от 10:00 часа в Линеен парк „Тунджа“. Паралелно с нея, за трета поредна година в Ямбол, ще се проведе и инициативата „Спортувай с президента“. От тази година националният ученически фестивал по утринна гимнастика е включен в спортния календар на Министерството на образованието и науката и е подкрепена от Министерството на младежта и спорта и от Българската асоциация спорт за учащи. Надпреварата ще се проведе с методическото съдействие на Националната спортна академия „Васил Левски“. Заявки до момента са подали над 200 ученици от двадесет училища от областите София, Пловдив, Велико Търново, Сливен, Свиленград, Ямбол и други. Всички желаещи да се запишат за участие имат възможност да го направят до 30 април 2024 в 20:00 ч. на имейли - Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Право на участие имат всички ученици, които не тренират професионално някакъв вид гимнастика. Отборите от 8-10 ученици ще бъдат разпределени по възрастови групи в четири дивизии: - първа дивизия (момичета и момчета) и включена сборна група: от 1 до 4 клас; - втора дивизия (момичета и момчета) и включена сборна група: от 5 до 7 клас; - трета дивизия (момичета и момчета) и включена сборна група: от 8 до 10 клас. - четвърта дивизия (момичета и момчета) и включена сборна група: от 11 до 12 клас. Всеки отбор ще трябва да изпълни под музикален съпровод съчетание от общоразвиващи упражнения, предварително заложени в регламента по предложение на гл. ас. Милена Търничкова, доктор – преподавател в катедра „Гимнастика“ на Националната спортна академия „Васил Левски“. Предвидените награди са купи за най-атрактивно изпълнение в съответната дивизия, за най-добро синхронно изпълнение в съответната , за най-добра техника и гимнастически стил в съответната дивизия и плакет за най-добър капитан на отбора за всяка дивизия. Състезанията в рамките на инициативата „Спортувай с президента“ включват седем популярни двигателни упражнения за измерване на сила, издръжливост, бързина, ловкост и гъвкавост. Системата за оценяване на физическата годност включва покриване на нормативи, отчитане на резултати от независим наблюдател и оценъчна скала, която ще бъде публикувана на интерактивна карта след обработка на данните. Регистрацията на участниците ще започне в 9:00 часа.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Започна строителството на новата пречиствателна станция на язовир „Ясна поляна“, инвестицията е за 22 милиона лева.

  • 29 Апр 2024
  • 180
С първа копка и водосвет се даде старт на едно от най-модерните хидротехнологични съоръжения по Черноморието, строено през последните десетилетия - обект „Аварийна реконструкция на филтърно и помпено стъпало на ПСПВ „Ясна поляна“ в с. Ясна поляна, община Приморско.

От днес гражданите могат да проверят чрез ГД ГРАО номера на избирателната секция и мястото на гласуване на изборите на 9 юни

  • 29 Апр 2024
  • 167
От днес избирателите български граждани могат да проверят номера на избирателната секция и мястото на гласуване в изборите на 9 юни 2024 г. – за членове на Европейския парламент и на Народното събрание.

СУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ ПРАЗНУВА 155 ГОДИНИ С ГОЛЯМО ТЪРЖЕСТВО И ЗВЕЗДНИ ГОСТИ

  • 29 Апр 2024
  • 181
На 9 май, от 20:00 часа, на площад „Св. св. Кирил и Методий“ ще се проведе тържество, посветено на патронния празник на едноименното училище, което е и най-старото в Бургас.

Медици с джетове ще оказват спешна помощ на плажуващите?

  • 29 Апр 2024
  • 177
Медиците на плажа да се придвижват не с линейки, а с джетове, както и на всеки плаж да има екип с поне един лекар – това са само част от измененията в Наредбата за водно спасяване.

Деца от клуб за млади пещерняци в Дряново събират стотинки от пещерата "Бачо Киро", които вредят на обекта

  • 29 Апр 2024
  • 165
Посетителите на пещерата "Бачо Киро" в неделя спираха с любопитство, заглеждайки група деца и няколко възрастни, заети с някаква дейност по пътеките на обекта.