НОВА СХЕМА: Телефонни измамници събират плячка с бързи преводи

Такъв случай е регистриран на 21 юли в Чирпан, където мним полицай успял да убеди 81-годишна местна жителка, че спестяванията й са необходими на МВР, за да задържат група опасни престъпници. На финала на разговора бабата получила указания да отиде на адреса на фирма, която извършва спешни преводи в чужбина и оттам превела по указаната й сметка 1800 лв. Опитите на служителката да разубеди старицата останали безуспешни. Жената твърдо „отстояла“ че иска да бъдат хванати престъпниците. Ден по-късното жертвата подала жалба до местното РУ „Полиция“ за измамата, а проверката установила, че парите са били изтеглени още предния ден. Образувано е досъдебно производство по чл.209, ал.1 от НК. От полицията за пореден път напомнят, че МВР никога и по никакъв повод не е търсило финансова помощ от гражданите в хода на специализираните си акции. Това е вторият случай на телефонна измама в Старозагорска област през последния месец, след като по обяд на 6 юли с 6 500 лв, няколко златни пендари и семейни бижута се раздели 79-годишна жителка на Казанлък, която повярвала че на домашния й телефон звъни прокурор от спецпрокуратурата. Жалбата си възрастната жена депозирала в РУ „Полиция“ около 18,00 часа като твърдяла, че лично й позвънил един от заместниците на Иван Гешев, за да помогне при залавянето на голяма група мошеници. Вързопчето с банкнотите, пендарите и бижутата старицата оставила върху капака на лек автомобил, който бил паркиран на доста отдалечената от дома й улица „Братя Миладинови“, след което в изпълнение на дадените „указания“ се прибрала обратно. Източник: Монитор

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Започна строителството на новата пречиствателна станция на язовир „Ясна поляна“, инвестицията е за 22 милиона лева.

  • 29 Апр 2024
  • 306
С първа копка и водосвет се даде старт на едно от най-модерните хидротехнологични съоръжения по Черноморието, строено през последните десетилетия - обект „Аварийна реконструкция на филтърно и помпено стъпало на ПСПВ „Ясна поляна“ в с. Ясна поляна, община Приморско.

От днес гражданите могат да проверят чрез ГД ГРАО номера на избирателната секция и мястото на гласуване на изборите на 9 юни

  • 29 Апр 2024
  • 289
От днес избирателите български граждани могат да проверят номера на избирателната секция и мястото на гласуване в изборите на 9 юни 2024 г. – за членове на Европейския парламент и на Народното събрание.

СУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ ПРАЗНУВА 155 ГОДИНИ С ГОЛЯМО ТЪРЖЕСТВО И ЗВЕЗДНИ ГОСТИ

  • 29 Апр 2024
  • 302
На 9 май, от 20:00 часа, на площад „Св. св. Кирил и Методий“ ще се проведе тържество, посветено на патронния празник на едноименното училище, което е и най-старото в Бургас.

Медици с джетове ще оказват спешна помощ на плажуващите?

  • 29 Апр 2024
  • 310
Медиците на плажа да се придвижват не с линейки, а с джетове, както и на всеки плаж да има екип с поне един лекар – това са само част от измененията в Наредбата за водно спасяване.

Деца от клуб за млади пещерняци в Дряново събират стотинки от пещерата "Бачо Киро", които вредят на обекта

  • 29 Апр 2024
  • 254
Посетителите на пещерата "Бачо Киро" в неделя спираха с любопитство, заглеждайки група деца и няколко възрастни, заети с някаква дейност по пътеките на обекта.