НСИ: Високи растеж и доходи, ниска безработица

Февруари 14, 2017 България
НСИ отчете за България много по-висок ръст от всички прогнози. Безработицата пада, но заетостта също. Средната заплата за миналия декември е 1012 лв. БВП на България се повиши през четвъртото тримесечие на 2016 година с 0,9% спрямо третото тримесечие и нарасна с 3,4% спрямо същия период на предходната година.

КЗК подхвана „Музикаутор“ по искането на БНР

Февруари 14, 2017 България
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е образувала производство по искането на Българското национално радио срещу "Музикаутор" заради злоупотреба с господстващо положение, съобщиха от националната медия.

Откриха ”СуперЗемя”, където може да има живот

Февруари 14, 2017 Любопитни
Астрономи откриха 60 нови планети, сравнително близо до нашата, и на много от тях би могло да има живот, пише "Индипендънт". Новото е, че около всички най-близки до Слънцето звезди има планети в орбита. И на някои от тях има условия за живот.

НЗОК: Болниците да изписват пациентите с финансов отчет

Февруари 14, 2017 Здраве
НЗОК предлага при изписване от болница, освен епикризата, пациентът да получава и счетоводен документ за стойността на извършените манипулации. Това стана ясно на започналите финални преговори между страните за Национален рамков договор за тази година.

Всеки втори бургазлия декларира доходите си електронно

Февруари 14, 2017 Бургас
Всяка втора подадена в териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Бургас годишна подоходна декларация постъпва по електронен път. Все повече бургазлии предпочитат модерния начин на дистанционното, електронно деклариране, като по този начин пестят време и средства.

10 думи, които да спрем да използваме

Февруари 14, 2017 България
Общуването ни с другите се променя непрекъснато. Повече си пишем, по-малко говорим, все по-често срещите ни са онлайн и все по-рядко се виждаме очи в очи.

Създадоха батерии, които ще траят 10 години

Февруари 14, 2017 Любопитни
Учени от Харвард конструираха течна батерия, която не губи заряда си 10 години. Новият артикул складира заряда си в органични молекули, разтворени във вода.

Изкуствен интелект стана свръхагресивен

Февруари 14, 2017 Светът
Изкуственият интелект DeepMind на Google се "самонаучи" да бъде крайно агресивен и егоистичен. A.I.-то на Google вече е демонстрирало способността си да се самообучава, като разчита на направените изследвания на обстановката и своята памет.

FT: ЕС и САЩ вече са в търговска война

Февруари 14, 2017 Светът
ЕС и други търговски партньори на САЩ готвят съдебен иск пред Световната търговска организация (СТО) в случай, че Вашингтон въведе данък върху вноса. Според Financial Times европейците вече работят над съответното правно действие.

Служители напускат Google, защото им плаща много

Февруари 14, 2017 Светът
Може ли да напуснеш работата си, защото работодателят ти предлага твърде много пари? Оказва се, че е напълно възможно. Точно това се случва в дъщерната компания Waymo на Google, която разработва автономните автомобили, съобщава онлайн изданието BusinessInsider.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!