Създадоха батерии, които ще траят 10 години

Учени от Харвард конструираха течна батерия, която не губи заряда си 10 години. Новият артикул складира заряда си в органични молекули, разтворени във вода. Нетоксичната батерия има много дълъг живот и ще бъде по-евтина от традиционните си йонно-литиевите еквиваленти, пише в. "Дейли мейл", цитиран от БТА. Американските учени разработват и варианти за индустриалното използване на своето откритие. Новата батерия губи само един процент от заряда си на 10 хиляди цикъла. Учените са изменили електролита, който създава заряда. Те са променили две ключови молекули в него - тази на виологена и на фероцена. Екипът е преобразил виологена така, че да не се разлага и да направи фероцена разтворим. По този начин са създали една много стабилна среда. Благодарение на нея изтощените батерии в много скоро време ще останат спомен от миналото. За сравнение, една стандартна йонно-литиева батерия има само 1000 цикъла на зареждания, след което става неизползваема. http://it.dir.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Общината извършва сериозен ремонт в помощното училище

  • 23 Юли 2019
  • 140
Тази година Община Бургас прави рекордна инвестиция в нови образователни програми и ремонт на образователна инфраструктура, цели 40 % от общия й бюджет. Част от средствата са насочени към едно малко, но важно училище.

Стогодишната футболна история на „Черноморец“ ще оживее в изложба

  • 23 Юли 2019
  • 139
Изложба в центъра на града ще покаже едни от най-паметните моменти от стогодишната история на футболния „Черноморец“ Бургас. Изложбата, която ще бъде разположена до сградата на Община Бургас, ще покаже различни периоди от развитието на клуба.

Свинско с африканска чума не се продава

  • 23 Юли 2019
  • 125
Няма месо с африканска чума в търговската мрежа, увери началникът на отдел "Здравеопазване на животните" към Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/ д-р Александра Митева.

Иван Гешев за атаката на НАП: Фирмата, в която работи Кристиян, се занимава с киберрекет

  • 23 Юли 2019
  • 143
Отначало за атаката срещу НАП разследването започна срещу лицето, което знаете - Кристиян. В момента за нас е ясно, че този обвиняем е просто оръдие. Разследването и основната версия, по която се работи е, че фирмата, в която той работи, се занимава с киберрекет.

"Електромагнитна атака" срина ел. захранването на Венецуела

  • 23 Юли 2019
  • 138
Социалистическото правителство на Венецуела заяви, че огромният срив в електрозахранването се дължи на "електромагнитна атака" срещу националната водноелектрическа система, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.