« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

130 леви партии учредиха нова организация–Прогресивен алианс

130 леви партии учредиха в Берлин нова световна организация – Прогресивен алианс. Станишев, Шулц и премиерите на Швеция, Португалия и Италия са избрани в борда. Вчера в немската столица се проведе Учредителното събрание, в което участваха представители на над 80 държави. От 2011 г. Прогресивният алианс набира скорост като мрежа за споделяне на политики и като платформа за дискусия за партиите в левия политически спектър. С водещата роля на Германия, Прогресивният алианс става играч в борбата за свобода, справедливост и солидарност в световен мащаб. Партията на еропейските социалисти подкрепя Алианса като мощен инструмент за отстояване на демокрацията навсякъде по света. В него към момента участват над 130 партии от целия свят. Президентът на ПЕС Сергей Станишев стана член на борда на Прогресивния алианс, заедно с Мартин Шулц и премиерите на Швеция, Португалия и Италия. През втория ден на Конвента беше организирана конференция, открита от лидера на Социалдемократическата партия и кандидатът за канцлер в предстоящите парламентарни избори в Германия – Мартин Шулц. Активно участие в дискусията взеха премиерите на Швеция и Португалия – Стефан Льовен и Антонио Коща. Инициативата на Алианса вчера подкрепиха и премиерите на Италия и Чехия – Поуло Джентилиони и Бохуслав Соботка. В събитието се включиха лидерите на политически партии от Европа, Близкия изток, Азия, Австралия, Северна и Южна Америка. „Как си представяме бъдещето? Като стена? Има ли толкова висока стена, която да ни защити от всички проблеми и предизвикателства?“, попита Мартин Шулц. „Нека ние сме дизайнерите на различната и по-успешна глобализация“, продължи той и цитира Вили Бранд: „Добрият свят не се създава сам, трябва да се борим за него всеки ден.“ „Мирът не е просто отсъствие на война. Той е ежедневна борба с причините за гнева, глада, бедността и изолацията“, се казва в клипа, с който Прогресивният алианс стартира своята кампания в подкрепа на мира, свободата и справедливостта по света. Радвам се, че БСП също бе достойно представена на Форума от Кристиан Вигенин и Крум Зарков, написа във Фейсбук Станишев. http://dnes.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Изготвен е проект на актуализирана Методика за удостоверяване на съответствието на машините за гласуване за изборите на 09 юни 2024 г.

  • 02 Май 2024
  • 270
Министерството на електронното управление публикува за обществено обсъждане проект на актуализирана Методиката за удостоверяване на съответствието на доставения тип техническо устройство за машинно гласуване с изискванията по чл. 213, ал. 3 от Изборния кодекс и изискванията на техническата спецификация.

На 6 май отбелязваме Деня на храбростта и празник на Българската армия

  • 02 Май 2024
  • 331
Денят на храбростта и празникът на Българската армия на 6 май в София ще бъде отбелязан с водосвет на бойните знамена и знамената-светини.

До края на 2025 година се очаква България да се присъедини към ОИСР

  • 02 Май 2024
  • 333
За първи път България има конкретен срок за присъединяването си към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

Салдото по консолидираната фискална програма към края на месец април 2024 г. се очаква да бъде превишение на приходите над разходите в размер на над 600 млн. лева

  • 02 Май 2024
  • 354
На база на предварителни данни и оценки се очаква бюджетното салдо по консолидираната фискална програма (КФП) към края на месец април 2024 г. да бъде излишък в размер на 0,6 млрд. лв. (0,3 % от прогнозния БВП).

Предотвратено нарушение в резултат на продължаващата съвместна операция на МВР, Агенция „Митници“ и НАП по границите

  • 02 Май 2024
  • 364
При проверка в района на Дунав мост – Видин са задържани над 756 000 заготовки за кутии за фалшиви цигари.