« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Предотвратено нарушение в резултат на продължаващата съвместна операция на МВР, Агенция „Митници“ и НАП по границите

Нарушението е разкрито в рамките на съвместната операция на ГД „Борба с организираната престъпност“, ГД „Гранична полиция“, Агенция „Митници“ и Националната агенция за приходите с цел противодействие на контрабандата, при която на различните гранични пунктове се извършват проверки, както от съвместни екипи, така и самостоятелно от отговорните институции. В последния ден на април служители от отдел „Борба с наркотрафика“ на ТД Митница Русе спрели за проверка товарен автомобил с българска регистрация. Според транспортните документи камионът превозвал латексови ръкавици за Унгария. При физическата инспекция на товара обаче било установено, че само най-горните кашони съдържат декларираната стока, а в останалите се опаковани кутии за цигари с логото на Марлборо. Установени са 7 палета с тегло 6720 кг с общо 756 840 заготовки за цигарени кутии. Последвали действия във вътрешността на страната, в хода на които е изяснено, че заготовките са доставени от Гърция и са претоварени у нас. Цигарените кутии или заготовките за кутии се използват при производството на акцизни стоки. Затова задържането на пратки, които не са част от снабдителската дейност на официалния производител на марката може да е индикатор за евентуални нелегални производства. Откритите заготовки за цигарени кутии са задържани по подозрение, че нарушават права по интелектуална собственост. Работата по случая продължава с уведомяване на представители на търговската марка.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Созопол получи грамота на Международно туристическо изложение

  • 17 Май 2024
  • 0
Община Созопол получи грамота за много добро представяне на 19-тото издание на Международното туристическо изложение "Уикенд туризъм", което за поредна година събира в град Русе представители на бизнеса, сдружения, занаятчийски камари, музеи и дестинации.

Щастливец от Велико Търново спечели над 10 милиона лева - вторият най-голям джакпот в историята от игрите на Спорт Тото

  • 17 Май 2024
  • 67
Броени дни, след като отбелязахме 67 години от основаването на Българския спортен тотализатор, станахме свидетели на още едно знаменателно събитие – легендарната игра „Тото 2 – 6/49“ излъчи най-новия тото милионер, който спечели втория по големина джакпот в историята на игрите на късмета у нас.

БНБ пуска в обращение сребърна възпоменателна монета „100 години лека атлетика в България“

  • 17 Май 2024
  • 104
От 20 май 2024 г. Българската народна банка пуска в обращение сребърна възпоменателна монета на тема „100 години лека атлетика в България“.

ДНЕС В НЕСЕБЪР СЕ ОТКРИВА ЛЕТНИЯТ ТУРИСТИЧЕСКИ СЕЗОН

  • 17 Май 2024
  • 84
Церемонията ще започне в 18 ч., пред портите на Старинен град Несебър, а участие в нея ще вземат президентът Румен Радев, министърът на туризма Евтим Милошев, кметът на Несебър Николай Димитров, представители на българските институции, на дипломатическия корпус у нас и други официални гости.