Интересни факти за 6-ти март

Март 6, 2024 Любопитни
6 март е 65-ият ден в годината според григорианския календар (66-и през високосна година). Остават 300 дни до края на годината.

Заместник-министър Анна Натова: Нови електронни гишета на летище София съкращават времето за проверки

Март 6, 2024 България
„Броени дни преди летище София да се превърне в отворена врата към Шенгенското пространство, се въвежда автоматична система за проверка на бордни карти.

СНИМКА НА ДЕНЯ: NASA

Март 6, 2024 Любопитни
Какъв вид небесен обект е това? Сравнително нормална галактика, но гледана от нейния край.

Туристите се завърнаха в Северна Корея за първи път след пандемията.

Март 6, 2024 Светът
Лена Бичкова наистина не можеше да повярва, когато туристическата й виза за Северна Корея беше издадена. Много руски туристи се оказаха изключени от туристическите дестинации. Но Северна Корея - като ключов руски съюзник - предложи рядка възможност за пътуване.

Цанко Цанков спечели злато и бронз на световното първенство по плуване в ледени води

Март 6, 2024 Спорт
Цанко Цанков продължава да пише история в българското плуване. Българинът спечели злато и бронз на световното първенство по плуване в ледени води, което се провежда в Талин (Естония).

Единствената размножаваща се двойка брадати лешояди в България снесоха яйце

Март 6, 2024 Любопитни
След поредица от обрати и драматични събития, брадатите лешояди в Спасителния център за диви животни на Зелени Балсани снесоха яйце

Заместник-министър Николай Найденов: Новият мост на пътя Царево - Ахтопол ще бъде завършен до 15 април

Март 6, 2024 България
Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Найденов инспектира напредъка по строителството на новия мост на пътя Царево - Ахтопол. По договор съоръжението трябва да е готово до 15 април.

НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ПЕСЕН "БУРГАС И МОРЕТО" ЗАПОЧВА НАБИРАНЕ НА ПЕСНИ

Март 6, 2024 Бургас
След успешното провеждане на първия кастинг на "Бургас и морето" за млади изпълнители, започва подготовката и на основния конкурс за ПЕСЕН. По регламент в него могат да се включат музиканти със своите нови песни.

Изложба на Емилия Николова за жената

Март 6, 2024 Светът
Художничката Емилия Николова откри изложбата си „Персони“ в културен център „Морско казино“. Тя представя 35 картини, в които на фокус е жената като майка, любима, пазителка на дома и семейството.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!