МТСП започва публично обсъждане как Агенцията за хората с увреждания да се преструктурира по най-ефективния начин

Март 13, 2024 България
Министерството на труда и социалната политика (МТСП) започва публично обсъждане как Агенцията за хората с увреждания (АХУ) към министъра на труда и социалната политика да се преструктурира в Държавна агенция (ДАХУ) към Министерския съвет по най-ефективния за хората начин. За целта е разработена кратка анкета, в която е представена настоящата концепция за преструктурирането.

НАВРЪХ ПАТРОННИЯ СИ ПРАЗНИК НУМСИ “ПРОФ. ПАНЧО ВЛАДИГЕРОВ“ ОТКРИ НОВ УЧЕБЕН КОРПУС

Март 13, 2024 Бургас
Навръх патронния си празник НУМСИ “Проф. Панчо Владигеров“ откри нов модерен учебен корпус. На днешната дата - 13 март, се навършват 125 години от рождението на именития български композитор.

Внимание: Нова измама от името на „Български пощи“

Март 13, 2024 България
„Български пощи“ ЕАД отново напомнят, че се разпращат фалшиви електронни съобщения и SMS съобщения от името и/или с логото на дружеството, понякога под формата на анкети или игри, в които се обявява, че получателят ще получи „награда“ – мобилен телефон, като за целта трябва да потвърди участие, предоставяйки лични данни (електронен адрес, данни от дебитна или кредитна карти и др.) и да заплати такса.

Австралийски милиардер възражда мечтата си да отплава на Титаник II

Март 13, 2024 Любопитни
Повече от десетилетие австралийският милиардер Клайв Палмър е движещата сила зад плановете за построяването на Титаник II – реплика на злополучния кораб, потънал през 1912 г. с повече от 2200 души на борда.

УЧЕНИЦИТЕ ЩЕ МОГАТ ДА ОТСЪСТВАТ ДО 15 ДНИ С БЕЛЕЖКА ОТ РОДИТЕЛ

Март 13, 2024 България
Учениците ще могат да отсъстват от училище до 15 дни в една учебна година с мотивирано писмено заявление от родител до класния ръководител, реши правителството.

Таксите за студенти и докторанти в държавните висши училища да отпаднат още тази година, реши правителството с предложени законови промени

Март 13, 2024 България
Таксите за студенти и докторанти в държавните висши училища да отпаднат още тази година, реши правителството с предложените промени в Закона за висшето образование (ЗВО). Това съобщи пресслужбата на Министерския съвет.

БАЗАР НА ПРОФЕСИИТЕ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ТАЗИ СЪБОТА В СПОРТНА ЗАЛА "БОЙЧО БРЪНЗОВ"

Март 13, 2024 Бургас
Базар на професиите` 2024 ще се проведе тази събота, 16 март, от 11.00 часа в Спортна зала „Бойчо Брънзов“. Събитието ще бъде открито с празнична програма и ще продължи до 14.00 часа на същия ден.

ВИЖТЕ КАК УЧЕНИЦИ И СТУДЕНТИ МОЖЕ ДА СИ ЗАКУПЯТ КАРТИ С НАМАЛЕНИЕ ОТ „БУРГАСБУС“

Март 13, 2024 Бургас
„Бургасбус“ ЕООД уведомява своите клиенти, че вече съществува възможност за предварително закупуване на месечни абонаменти за пътуване с общинско намаление за ученици и студенти.

Лени Кравиц заслужи своята звезда!

Март 13, 2024 Любопитни
Лени Кравиц заслужи своята звезда!

От днес започва поставянето на кафяви кофи за биоразградими отпадъци в „Меден рудник“

Март 13, 2024 Бургас
Системата за разделно събиране на биоразградими отпадъци в Бургас разширява своя периметър. От днес започва поставянето на кафявите кофи, предназначени за тази цел, в комплекс „Меден рудник“.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!