ЕК одобри 770-те млн. евро за покриване на част от заплатите в България

Април 15, 2020 България
Европейската комисия съобщи, че одобрява предложената от България схема за помощ от 770 милиона евро за запазване на работните места в областите, засегнати най-силно от мерките срещу епидемията от COVID-19.

Волен Сидеров е обявен за общодържавно издирване

Април 15, 2020 България
Лидерът на "Атака" и общински съветник в София Волен Сидеров е обявен за общодържавно издирване, съобщиха от Софийската районна прокуратура. Причината е, че след редовно призоваване, той не се е явил пред разследващия орган за предявяване на обвинения.

Топлофикациите поискаха драстично поскъпване на парното

Април 15, 2020 България
Драстично поскъпване на топлоенергията от 1 юли предлагат топлофикациите в страната. Това става ясно от публикуваните им заявления за нови цени на сайта на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). За редица градове исканото поскъпване е двуцифрено.

75 дежурни екипа на EVN ще работят по празниците

Април 15, 2020 България
Във връзка с предстоящите празнични и почивни дни по време на Великденските празници EVN България информира, че общо 75 екипа на дружеството са в готовност да реагират при необходимост за възстановяване на електрозахранването.

Полицаи проверяват нудисти дали носят маски на плажа в Чехия

Април 15, 2020 Любопитни
Нудистки плаж на езеро в Чешката република се прочу по време на пандемията от коронавируса, след като световните медии съобщиха, че местната полиция настоява нудистите да носят предпазни маски на лицата.

Заради липсата на пътници временно редуцират и последните курсове до кварталите

Април 15, 2020 Бургас
От "Бургасбус" съобщиха, че заради продължаващото извънредно положение и огромния спад на пътуващите, се налага временно да отпаднат последните курсове и на автобусите, обслужващи отдалечените квартали. Те са с номера 3, 6, 7, 7А, 15 и 8.

Велика сряда - денят на предателството

Април 15, 2020 България
Днес е Велика сряда - денят от Страстната седмица, посветен на строг пост, в който църквата припомня за предателството на Юда и призовава към покаяние. В този ден се припомня за разкаялата се грешница, която изляла съд драгоценно миро върху Иисус.

Гневният Доналд Тръмп спря финансирането на СЗО

Април 15, 2020 Светът
Вноските на САЩ в Световната здравна организация (СЗО) спират. Това обяви американският президент Доналд Тръмп, след като обвини организацията, че е "прикривала" данни за коронавируса и се проваля в отговора си на пандемията, съобщиха световните агенции.

В средата на юли ще се връщат пари по стари сметки за парно, ток и газ

Април 15, 2020 България
В средата на юли се очаква възстановяване на суми по стари сметки за газ, парно и топла вода, когато излизат първите изравнителни фактури. Това обяви пред bTV министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

Още по-строг контрол на КПП-та за Великден, ще връщат пътуващи

Април 15, 2020 България
Мерките на КПП-тата ще бъдат затегнати и за Великден ще пътуват само гражданите, които имат основателна причина за това. Всички останали пътуващи ще бъдат връщани. Това заяви председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!