Започват проверки на болници и лаборатории

Ноември 2, 2020 България
Започват проверки в лабораториите за PCR тестове. Причината е в забавяне на резултатите от тестовете.

Брюксел ни плаши със съд заради щандовете с български храни в магазините

Ноември 2, 2020 България
Европейската комисия продължава да настоява България да отмени постановлението, което задължава търговските вериги да предлагат български храни от регионални производители. Това е станало чрез изпратено днес т.нар. мотивирано становище, съобщиха от представителството на ЕК.

Good Baby - най-добрите пелени!

Ноември 2, 2020 Бургас
Good Baby - най-добрите пелени! Стела от Бургас разказва: Една случайност ме срещна с Good Baby, но тя помогна на детето ми и върна усмивките на всички вкъщи.

Нова зарядна станция за електромобили в Бургас

Ноември 2, 2020 Бургас
Първата зарядна станция по сключения тази година Меморандум за изграждане на публична мрежа от подобни устройства между Община Бургас и Eldrive, е инсталирана и пусната в експлоатация.Тя се намира на общински паркинг "Гурко". Достъпът за електромобили до станцията е свободен и безплатен за 1 час престой.

Великотърновският исторически музей представя в изложба даренията от 2020 г.

Ноември 2, 2020 България
Регионалният исторически музей във Велико Търново представя в изложба даренията получени през 2020 година, съобщиха от културната институция. Експозицията "Заедно да съхраним историческата памет" е отворена за посетители от днес в музей "Възраждане и Учредително събрание".

Коронавирусът спря протестите в София

Ноември 2, 2020 България
Избухналият с пълна сила коронавирус у нас и особоено в столицата, сложи финалната точка на протестите по жълтите павета, които и без друго рязко намаляха откъм посещаемост през последния месец.

Южна Корея въведе петстепенна схема за социално дистанциране

Ноември 2, 2020 Светът
Правителството на Южна Корея гласува решение за промяна на действащата тристепенна схема за социално дистанциране и добави към нея още две нива. Целта е по-ефективна борба с инфекцията от коронавирус.

Любо Ганев е с коронавирус

Ноември 2, 2020 България
Шефът на волейболната федерация Любо Ганев е дал положителна проба за COVID-19 и в момента спазва карантината.

Трима души загинаха, а 12 са ранени при катастрофи в страната

Ноември 2, 2020 България
Трима души са загинали, а 12 души са ранени при десет катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщиха от полицията.

Тайфунът „Гони” взе 16 жертви във Филипините

Ноември 2, 2020 Светът
Най-малко 16 души са загинали, а трима са изчезнали във Филипините след като супертайфунът „Гони” връхлетя страната. Това съобщи изданието „Rappler”, позовавайки се на службите на „Гражданска защита".

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!