2019 г. е втората най-топла в света

Януари 8, 2020 Любопитни
2019 г. е втората най-топла, регистрирана някога, оповести Европейската служба за климатичните промени "Коперник", цитирана от Франс прес. С 2019 г. приключва най-топлото десетилетие.

Излязоха непознати до днес стихотворения, писма и документи на Яворов

Януари 8, 2020 Култура
106 години след трагичната смърт на поета Пейо Крачолов Яворов на бял свят излизат непознати до този момент негови стихотворения, писма и документи, които според критиката имат изключителна литературна стойност, съобщи БТА.

Защо ще поскъпва хлябът?

Януари 8, 2020 България
Хлябът ще поскъпва. Причините са комплексни - от тол таксите, през евентуална лоша реколта до поскъпването на тока и газа. Това каза пред БНР Мариана Кукушева - председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите.

Западът осъди иранската контраатака

Януари 8, 2020 Светът
Германското правителство осъди иранския удар с балистични ракети срещу бази в Ирак, в които са настанени американски войски, предаде ДПА.

Ракета ли свали украинския Боинг? Иран посочи причината за трагедията

Януари 8, 2020 Светът
Причина за катастрофата на украинския "Боинг 737" е пожар в двигателя, съобщи транспортният министър на Иран Касим Низам. Пътническият самолет се разби при излитането си от летище "Имам Хомейни" в Техеран, като всички 180 души на борда са загинали.

По-евтин газ ще идва през Гърция

Януари 8, 2020 България
От днешното правителствено заседание се разбра, че "Булгартрансгаз" - българският газов оператор, си осигурява собственост в терминала за втечнен газ в Александруполис.

Превозвачи от областта спират работа по линиите от 13-ти януари

Януари 8, 2020 Бургас
Превозвачи от цяла Бургаска област ще започнат ефективен протест и ще спрат обслужването на линиите от 13-ти януари. Сред тях е и транспортна фирма „М-Бус”, откъдето вече са уведомили областния управител и кметовете на общини за протеста.

Общината засажда 287 млади дървета до края на април

Януари 8, 2020 Бургас
През следващите 4 години броят на новозасадените дървета в Бургас значително ще се увеличи. Тази кауза може да подкрепи всеки отделен човек в нашия град. За целта се запознайте с възможностите, които предлага кампанията "Засади дърво".

Плащаме местни данъци с отстъпка още през януари

Януари 8, 2020 Бургас
Община Бургас предоставя на своите жители възможността да се възползват от по-дълъг период, в който могат да заплатят своите местни данъци с отстъпка. За целта бе своевременно извършено начисляването на задълженията за 2020 година.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!