Плащаме местни данъци с отстъпка още през януари

Община Бургас предоставя на своите жители възможността да се възползват от по-дълъг период, в който могат да заплатят своите местни данъци с отстъпка. За целта бе своевременно извършено начисляването на задълженията за 2020 година и още от началото на януари се приемат плащания за данък върху недвижимите имоти, такса битови отпадъци и данък върху превозните средства за текущата година. Заплащането на задълженията за цялата 2020-та в срок до 30 април носи 5 % отстъпка. Напомняме, че съгласно нормативната уредба задълженията за съответния местен налог се погасяват по реда на възникването им или казано иначе - за да заплатите текущите задължения, първо трябва да погасите стари задължения от предходните данъчни периоди, ако имате такива. За улеснение на данъкоплатците, Община Бургас предоставя възможност за плащания в брой и чрез ПОС терминали в: - Касов салон на ул. "Александровска" № 83; - ЦИОГ ул. "Александровска" № 26; - касите на ЦАУ "Възраждане" в ж.к. "Меден рудник" до бл. 26; - ЦАУ "Освобождение" в ж.к. "Славейков" до бл. 49; - ЦАУ "Изгрев" в ж.к. "Зорница" бл. 47; - ЦАУ "Зора" в ж.к. "Лазур" на ул. "Перущица" 67; - ЦАУ "Долно Езерово".   За удобство на гражданите, които в момента са в друг град в страната, плащания могат да се извършват и на касите на банка "ДСК", "Български пощи" и "Изипей". Справки за задължения и плащания чрез виртуален ПОС терминал могат да се правят и на официалния сайт на Община Бургас - http://www.burgas.bg, с ПИН код, който е посочен в годишните съобщения, а може да бъде получен лично или от упълномощено с писмено пълномощно лице в Дирекция "Местни приходи от данъци, такси и реклама", която се намира на ул. "Александровска" № 83.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 109
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 118
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 119
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 157
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 131
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.