Съдът отказа да измени мярката за неотклонение на подпалвача на два багера

Август 7, 2019 Бургас
Бургаският апелативен съд потвърди определение на окръжните магистрати, с което е отхвърлено искането на Николай П. от гр. Бургас за изменение на мярката му за неотклонение “задържане под стража“.

Край на наводненията. Търсят фирма да чисти „Вая 2“

Август 7, 2019 Бургас
Още един от ангажиментите, поети от  областния управител Вълчо Чолаков, е на път да бъде изпълнен. В началото на мандата си бургаският губернатор обеща да реши 20- годишния проблем с наводненията в района на канала, свързващ езерото „Вая” и „Черно море”.

Общината получи девет имота от държавата в Рибарското селище

Август 7, 2019 Бургас
Община Бургас получава правото на собственост върху девет имота - държавна собственост, реши днес Министерски съвет. Те се намират в местността „Рибарско пристанище“ (бивша местност „Ченгене скеле“) и са с обща площ от 27 391 кв. м.

"Ислямска държава" се възражда в Сирия, обяви Пентагонът

Август 7, 2019 Светът
Джихадистката групировка "Ислямска държава" отново набира сила в Сирия в период, когато САЩ изтеглят войските си от тази страна. Това обяви генералният инспектор на Пентагона в доклад, цитиран от АФП.

НОИ изпраща е-съобщения за преведени обезщетения

Август 7, 2019 България
Националният осигурителен институт (НОИ) вече ще изпраща съобщения за изплатени парични обезщетения за временна неработоспособност, майчинство или при осиновяване на дете по електронен път само след заявка през интернет страницата на институцията.

Задава се нова версия на "Сам вкъщи"

Август 7, 2019 Любопитни
"Сам вкъщи" е един от най-обичаните коледни филми за всички времена... или поне този, който телевизиите не спират да въртят в края на всяка година преди празника. Факт е, обаче, че е абсолютен рекордьор по приходи в комедийния жанр за времето си.

Прокурорите във ВСС защитиха Иван Гешев

Август 7, 2019 България
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) излезе с позиция, в която защити номинирания за главен прокурор Иван Гешев и прокурорите и следователите, които са подкрепили кандидатурата му.

За първи път опера на Бегликташ

Август 7, 2019 Култура
Предстоящ акцент в програмата на бургаската опера е белкантовият шедьовър на Винченцо Белини “Норма”. Величественият спектакъл ще бъде поставен сред естествения декор на българския Стоунхендж – древното тракийско селище „Бегликташ“ край Приморско.

Данъчни запечатаха и иззеха оборота на обекти в Слънчев бряг

Август 7, 2019 Бургас
15 търговски обекта на територията на курортния комплекс Слънчев бряг са запечатани за 48 часа с цел обезпечаване на доказателства за целите на ревизионни действия. Екипи на териториалната дирекция на НАП Бургас извършиха мащабна съвместна проверка на 60 обекта в най-големия ни черноморски курорт.

Археолозите откриха два нови надписа в Акве калиде

Август 7, 2019 Бургас
Приключи първият етап от проучванията на археологически обект „Акве калиде“ за лято 2019. С него се постави началото на цялостна нова концепция в изследването на древните терми край Бургас.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!