Активираха създадени в лаборатория мозъци

Август 30, 2019 Любопитни
Учени за пръв път откриха електрична дейност, напомняща човешката, в мини мозъци, създадени ин витро въз основа на стволови клетки, предаде Франс прес. Това дава нови възможности за изследване на невродегенеративните болести.

Баща и син се удавиха край Синеморец

Август 30, 2019 България
Днес около 12.07 ч. в Районно управление - Царево е получено съобщение за инцидент в северната част на неохраняем плаж „Липите” край с. Синеморец, при който във водата влезли двама младежи.

Арнолд Шварценегер спи под статуята си

Август 30, 2019 Любопитни
Арнолд Шварценегер публикува своя снимка на която спи на улицата под известната си бронзова статуя, коментарът му е "Как времената се променят"... Причината, поради която е написал фразата е не само защото е бил възрастен, а защото когато е бил губернатор на Калифорния е намерил хотел със своята статуя.

НАП пресече схема за данъчни измами в особено големи размери

Август 30, 2019 Бургас
Териториалната дирекция на НАП в Бургас разкри и пресече схема за данъчни измами в особено големи размери. В основата й е група от фирми, развиващи дейност на територията на най-големия ни черноморски курорт Слънчев бряг.

СЗО създава световен регистър на модификациите на човешкия геном

Август 30, 2019 Здраве
Световната здравна организация (СЗО) оповести, че създава регистър, за да следи изследванията върху модификациите на човешкия геном, предаде Франс прес. Вестта идва след втората среща на Експертния консултативен комитет на СЗО за наблюдаване на модификациите на човешкия геном.

Каракачанов спря търга на крайморски имот до Созопол

Август 30, 2019 България
Със заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов е прекратена процедурата за провеждане на търга за продажба на поземления имот, който се намира в Созопол, местност "Герени".

Приемат се заявления за включване в механизма за лична помощ

Август 30, 2019 Бургас
Община Бургас приема документи на ползватели на услугата лична помощ и на кандидати за лични асистенти. Заявленията се приемат в Центъра за административно обслужване /Деловодство/ на ул. "Александровска" № 26 /на гърба на Общината.

Откриват изложба с 200 шедьовъра на корабомоделисти от 16 държави

Август 30, 2019 Култура
От 18 часа в неделя (на открита сцена "Охлюва") ще започне церемония за представяне на участниците и откриване на Европейския шампионат по корабомоделен спорт в клас "С", на който Бургас ще е домакин в дните до 8 септември.

Университет „Проф.д-р Асен Златаров“ обявява допълнителен прием

Август 30, 2019 Бургас
Допълнителен прием на кандидатстудентски документи и записване в специалности, в които има незаети места, обявява Университет „Проф. д-р Асен Златаров“-Бургас. До 5 септември за задочна форма на обучение и до 13 септември за редовна е срокът за подаване на документи.

Александровден е! Празнуват най-силните имена

Август 30, 2019 България
На този ден Православната църква чества ден на Цариградския патриарх Св. Александър, а Българската православна църква - пренасяне на мощите на Св. Александър Невски. Патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" ще отбележи летния си храмов празник с празнична литургия.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!