Катар строи шосета със син асфалт

Август 20, 2019 Любопитни
Властите на Катар провеждат необичаен експеримент за охлаждане на пътното платно. Според инженер Саад ал Досери, промяната на цвета на столичните улици в син ще помогне да се намали температурата на повърхността на асфалтовата настилка средно с 15-20 градуса.

Стефан Данаилов приет по спешност в бургаска болница, сменят му тазобедрена става

Август 20, 2019 Бургас
Бившият министър на културата и народен артист Стефан Данаилов е приет в бургаската многопрофилна болница „Бургасмед” със счупена тазобедрена става, съобщиха за Dir.bg от пресцентъра на здравното заведение.

Маестро Григор Паликаров е новият носител на наградата „Емил Чакъров

Август 20, 2019 Култура
Диригентът Григор Паликаров е новият носител на тазгодишната награда "Емил Чакъров". Наградата ще бъде връчена официално на 21-ви август от 20.30 часа на сцената на Летния театър, по време на спектакъла "Бал с маски".

Забраняват на болниците да изискват доплащане от пациентите

Август 20, 2019 България
Забраняват на лечебните заведения да изискват или приемат доплащане за оказваната от тях медицинска помощ, извън гарантираната от бюджета на НЗОК. Това става ясно от промените, предложени от МЗ в проекта на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, цитирани от Offnews.bg.

Google отново тръгва на обиколка за снимки из България

Август 20, 2019 Любопитни
Това лято колите на Google отново ще обиколят улиците в България, за да отразят в Google Maps променящите се инфраструктура и пейзаж.

Плащаме между 100 и 500 лв. за технически паспорт на домовете ни

Август 20, 2019 България
Ще плащаме между 100 и 500 лв. за технически паспорт на домовете ни. До 2022 г. всички сгради трябва да имат документ дали са изправни и да си платят за това, съобщава Нова тв.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!