2,5 млн. лични документи изтичат догодинa

Декември 13, 2019 България
През 2020 г. изтича валидността на над 2 249 711 лични документи на български граждани. Служителите на Дирекция „Български документи за самоличност“ предприемат допълнителни мерки с цел облекчаване на процеса по подновяване на документите.

Италия легализира лекия канабис

Декември 13, 2019 Светът
Италианският парламент одобри през изтеклата нощ поправка в проектобюджета за 2020 година. С нея се легализира производството и продажбата на лек канабис след месеци на неяснота по този въпрос за селскостопанските производители и търговците на този продукт, предаде АФП.

Поставиха „зелени шапки“ на три автобусни спирки в Бургас

Декември 13, 2019 Бургас
Една иновативна идея, вече наложена в Европа, си пробива път и в нашия град. Община Бургас започна реализирането й, като постави "зелени шапки" на три автобусни спирки.

Страхът от петък 13-и

Декември 13, 2019 Любопитни
Днес е петък 13-ти - комбинацията в календара, която парализира от страх мнозина по цял свят. Страхът на някои хора е толкова силен, че дори не стават от леглото.

България ще заведе иск срещу пакет „Мобилност"

Декември 13, 2019 България
България ще заведе колективен иск срещу приетото споразумение по пакет „Мобилност" в Европейския парламент.

Откриха Африканска чума при отстреляно диво прасе край с. Крушевец

Декември 13, 2019 България
Откриха Африканска чума при отстреляно диво прасе край с. Крушевец. Веднага след установяване на заразата директорът на Изпълнителната агенция по горите Мариян Костадинов забрани достъпа и движението на физически лица и превозни средства до горските и ловностопанските територии в землището на селото.

САЩ победиха "Хуауей" в Норвегия

Декември 13, 2019 Светът
Теленор (Telenor) избра шведската компания "Ериксон" (Ericsson) като ключов доставчик на мрежово оборудване от пето поколение (т. нар. 5 Джи/5G) в Норвегия, съобщи норвежкият телеком, цитиран от Ройтерс.

Джонсън: Напускаме ЕС на 31 януари

Декември 13, 2019 Светът
Британският премиер Борис Джонсън заяви днес, че страната му ще напусне Европейския съюз на 31 януари. Това става след голямата победа на консерваторите на вчерашните предсрочни парламентарни избори, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Коледният дух идва в Бургас с творчески работилници и много празнични концерти

Декември 13, 2019 Бургас
Коледният дух ще "завладее" Бургас още от утре във фоайето на Операта с интересни творчески работилници, коледен базар, много музика и кино.

Американският Сенат призна арменския геноцид

Декември 13, 2019 Светът
Американският Сенат одобри резолюция, която признава масовите убийства на арменци в Османската империя преди век за геноцид, предаде Асошиейтед прес.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!