Стефан Данаилов отново приет по спешност в болница

Октомври 9, 2019 България
Актьорът Стефан Данаилов е бил приет по спешност във ВМА. Това потвърдиха лаконично пред Dir.bg от пресцентъра на болницата. Засега не е ясно какво е наложило хоспитализирането му.

Нощта на прилепите ще бъде на 10 октомври

Октомври 9, 2019 Бургас
Прилепите са удивителни и непознати. Те са красиви и симпатични. Те са полезни и застрашени … Ако и вие, като нас, сте запленени от тайнствения им свят, може да се присъедините към кампанията за отбелязване на Международната нощ на прилепите.

Сирийските кюрди обявиха обща мобилизация срещу турската армия

Октомври 9, 2019 Светът
Ръководените от кюрдите власти в Североизточна Сирия обявиха обща мобилизация по протежение на границата с Турция, докато Анкара струпва войски в района преди предстоящо нахлуване, предаде Асошиейтед прес, на която се позова БТА.

Македонски автор представя книга на Есенните литературни празници

Октомври 9, 2019 Култура
Поетична книга, написана от македонски автор и вдъхновена от Бургас и артистичния му дух, ще бъде представена по време на Есенните литературни празници. Книгата се казва "Фотостихеза".

Бургаски деца пазят културното наследство на Европа

Октомври 9, 2019 Бургас
Деца от ОУ "Найден Геров" участват активно в опазването на културното наследство на Европа. Те заедно със свои връстници от Португалия, Чехия, Италия, Гърция и Румъния са част от проекта "Опазване на културното наследство и ценностите на Европа".

10 спектакъла за 10 юбилейно издание на „Ерата на Водолея

Октомври 9, 2019 Култура
Силно международно участие и 10 спектакъла са включени в афиша на 10-то юбилейно издание на фестивала на българския физически и визуален театър и пърформанс "Ерата на Водолея".

Нобел за разработването на литиево-йонните батерии

Октомври 9, 2019 Любопитни
Американците Джон Б. Гудинаф и Стенли Уитингам и японецът Акира Йошино спечелиха Нобеловата награда за химия за разработването на литиево-йонните батерии, съобщи сайтът Nobelprize.org.

След 5 години: Всеки втори българин с наднормено тегло, най-засегнати са жените

Октомври 9, 2019 България
Очаква се след пет години всеки втори да е с наднормено тегло, като в момента 40 на сто от хората над 18 години в света са с наднормено тегло. Това каза в националния пресклуб на БТА проф. Здравко Каменов.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!